Nu trebuie să mai pui pâine în chiftele pentru ca ele să fie pufoase și suculente. Gospodinele pricepute știu acest truc de la bunici, dar există alte metode de a prepara această rețetă fără prea multe calorii în plus. Bucătarii folosesc alte ingrediente ca să înlocuiască miezul de pâine care de regulă este înmuiat în lapte sau apă. Ce alte alimente trebuie să pui în chiftele și cum să îți iasă perfect de fiecare dată. Cu siguranță familia ta va fi uimită de rezultat.
Majoritatea gospodinelor prepară des chiftele pentru familie. Acestea sunt consumate lângă piure din diferite legume, alături de un sos roșu și paste sau într-un platou tradițional cu roșii umplute, mezeluri, brânzeturi și ciuperci la grătar.
Bucătarii cu experiență nu recomandă pâinea pentru că aceasta adaugă și câteva calorii în plus și nu lasă carnea tocată să strălucească în rețetă.
Specialiștii știu că miezul de pâine înmuiat în apă sau lapte poate să fie foarte ușor înlocuit de alte ingrediente. Ai mai jos câteva variante care te vor ajuta să pui pe masă celor dragi cele mai bune chiftele.
Griș: poți adăuga griș în amestec pentru a înlocui pâinea. Pune griș uscat sau lăsat puțin în apă fiartă. Este important ca după să lași compoziția să se odihnească și astfel grișul să se umfle.
Amidon: amidonul de porumb este o alegere mai bună în cazuri în care vrei o textură mai groasă. De cele mai multe ori acesta poate să fie folosit și la sosuri sau în diverse rețete cu multe legume care lasă de cele mai multe ori apă.
Dovlecel: multe dintre gospodine se folosesc de această legumă sau de cartof dat pe răzătoare ca să înlocuiască pâinea. Experții recomandă să storci bine legumele rase înainte de a le adăuga în compoziția de carne. De asemenea, este util să condimentezi cu grijă amestecul mai ales atunci când ai și alte legume pe lângă.
Chiftelele se pot face la cuptor sau în baie de ulei. Cei mai mulți folosesc a doua metodă de gătit cu toate că nu este cea mai bună alegere pentru sănătate.
Dacă le preferi astfel, scoate bucățile de carne pe un șervețel de bucătărie pentru ca acestea să își lase uleiul în exces. Nu uita să le servești calde invitaților tăi pentru că în felul acesta toate aromele se simt mult mai bine.