07 sept. 2022 | 13:09

Curs valutar BNR pentru 7 septembrie 2022. O nouă depreciere a euro? A scăzut prețul barilului de petrol

Curs Valutar
Curs valutar BNR pentru 7 septembrie 2022. O nouă depreciere a euro? A scăzut prețul barilului de petrol
Piețele europene închid în creștere marginală. Investitorii au evaluat noile provocări economice

La cursul zilei de marți, euro s-a depreciat cu 0.0072 de unități, în raport cu leul. De cealaltă parte, bursele europene, în ultimele zile, au închis în scădere din cauza opririi de către Rusia a fluxurilor de gaze naturale. Rămâne să vedem noul curs valutar BNR pentru 7 septembrie 2022 și dacă va apare o nouă depreciere a euro și cum se vor situa acțiunile pe bursele europene la final de zi.

Piețele europene închid în creștere marginală. Investitorii au evaluat noile provocări economice

Indicele pan-european Stoxx 600 a încheiat ziua cu o creștere de 0,2%, majoritatea sectoarelor și toate bursele majore fiind pe plus. Acțiunile din sectorul comerțului cu amănuntul au avut cea mai bună performanță a zilei, închizând în creștere cu 1,7%.

Acțiunile din sectorul petrolului și al gazelor naturale au fost cele care au ieșit din comun, încheind ziua cu o scădere de 2,5%, deoarece prețul țițeiului Brent a scăzut ca urmare a unei reduceri modeste a ofertei din partea OPEC+, iar prețurile la gaze naturale, care anterior erau în creștere, s-au retras.

Piețele europene au închis în scădere luni, investitorii reflectând asupra unei serii de provocări economice cu care se confruntă regiunea, în timp ce oprirea aprovizionării cu gaze naturale din Rusia a dominat sentimentul pieței.

Mișcările abrupte de scădere a activelor de risc au avut loc după ce gigantul energetic rus Gazprom, deținut de stat, a anunțat că fluxurile de gaz către Europa prin conducta Nord Stream 1 vor fi oprite pe termen nelimitat, invocând cerințe suplimentare de reparații. Euro a scăzut puternic, în timp ce prețurile europene la gaze au crescut vertiginos.

Fluxurile de gaze prin Nord Stream 1 nu vor fi reluate până când Siemens Energy nu va repara echipamentele defecte, a declarat marți directorul general adjunct al Gazprom, Vitaly Markelov, pentru Reuters.

În Statele Unite, acțiunile americane au scăzut în urma sărbătorii de Ziua Muncii. Acțiunile asiatice au închis, de asemenea, chiar sub linia de stagnare.

Cursul valutar al zilei de 7 septembrie 2022

Astăzi avem un nou curs, și vom vedea după ora 13:00 ce se întâmplă cu moneda europeană și rubla rusească în contextul actualei situații economico-geo-politice.

Noul CURS BNR este cel publicat la cursul zilei de astăzi, după ora 13:00.

Curs valutar BNR pentru 30 august 2022

Curs valutar BNR pentru 7 septembrie 2022: Euro

1 euro = 4,8580 Lei (+0.0293 Lei)

Un euro are cursul prezentat la valoarea de 4,8580Lei, alături de o variație pozitivă de +0.0293 Lei.

Curs valutar BNR pentru 30 august 2022

Curs valutar BNR pentru 7 septembrie 2022: Dolar

1 dolar = 4,9031 Lei (+0.055 Lei)

Un dolar are cursul prezentat la valoarea de 4,9031 Lei, alături de o variație pozitivă de +0.055 Lei.

BNR pentru 30 august 2022

Curs valutar BNR pentru 7 septembrie 2022: Lira sterlină

1 liră =5,6295 Lei (0.0052 Lei)

O liră sterlină are cursul prezentat la valoarea de 5,6295 Lei, alături de variația pozitivă de +0.0052 Lei.

Petrolul coboară la minimul ultimelor 7 luni

Prețul petrolului a scăzut miercuri cu peste 1 dolar, ajungând la cel mai scăzut nivel de dinainte de invadarea Ucrainei de către Rusia, în condițiile în care restricțiile COVID-19 din China, principalul importator de țiței, și așteptările privind noi creșteri ale ratelor de dobândă au stimulat temerile legate de o recesiune economică globală și de scăderea cererii de combustibil, conform Reuters.

Contractele futures pentru petrolul Brent au scăzut cu 1,35 dolari, sau 1,5%, la 91,48 dolari pe baril, după ce au scăzut cu 3% în ședința precedentă. Contractul a atins un minim al ședinței de 91,35 dolari, cel mai mic nivel din 18 februarie.

Contractele futures pentru țițeiul american West Texas Intermediate au pierdut 1,55 dolari, sau 1,8%, la 85,33 dolari. Indicele de referință a coborât la un minim al sesiunii de 85,17 dolari, cel mai scăzut nivel din 26 ianuarie.

Petrolul a redus creșterile puternice înregistrate luni, după ce Organizația Țărilor Exportatoare de Petrol (OPEC) și aliații lor, un grup cunoscut sub numele de OPEC+, au decis să reducă producția cu 100.000 de barili pe zi în octombrie.

Rubla rusă coboară la minimul ultimelor două săptămâni, odată cu încheierea perioadei fiscale

Banca centrală din Rusia anunță că rubla rusă a slăbit puternic. Banca centrală a țării a decis să relaxeze unele dintre măsurile temporare de control al capitalului. Măsurile au fost menite să limiteze scăderea monedei, ca urmare a sancțiunilor impuse de comunitatea internațională.

Banca centrală a anunțat la sfârșitul zilei de 8 aprilie că va elimina comisionul de 12% pentru cumpărarea de valută străină prin intermediul agențiilor de brokeraj începând cu data de 11 aprilie.

De asemenea, banca a declarat că va ridica interdicția temporară de a vinde numerar în valută persoanelor fizice începând cu 18 aprilie.

Rubla a scăzut la 82,09 față de dolarul american la deschiderea pieței la Bursa de la Moscova pe 11 aprilie, de la 71 de ruble pe 8 aprilie, care a fost cel mai puternic nivel din 11 noiembrie.

Citește și: Rusia și costul invaziei asupra Ucrainei: rubla a devenit o hârtie fără valoare

Curs valutarCurs valutar BNR pentru 7 septembrie 2022: Rubla rusească

1 rublă = 0,0803 Lei (+0.0012 Lei)

O rublă are cursul prezentat la valoarea de 0,0803 Lei, alături de variația pozitivă de +0.0012 Lei.

 

Curs valutarIndicele ROBOR stabilit de BNR pe 7 septembrie 2022

Conform datelor oficiale publicate de BNR, Indicele ROBOR a crescut față de ziua anterioară, după cum urmează:

 

  • Indicele ROBOR la o lună: 7.09
  • Indicele ROBOR la trei luni: 7.93
  • Indicele ROBOR la șase luni: 8.09
  • Indicele ROBOR la douăsprezece luni: 8.24
Parteneri
A murit unul dintre cei mai apropiați oameni ai lui Nicolae Ceaușescu
Redactia.ro
Clădirea emblematică din București, demolată. Palatul impunător a fost construit în mai puțin de un an
Click.ro
Noi imagini cu rachetele balistice care au lovit Dnipro. Rusia susține că a învins „întreaga campanie pentru 2025” a armatei ucrainene
Digi24
Imagini cu Mihaela Prigoană! Văduva afaceristului este cu mult mai tânără decât el FOTO
Vocea.biz
Fiica unei vedete, surprinsă în ipostaze afectuoase cu o colegă. Imaginile s-au viralizat / FOTO
Unica.ro
Medicament retras de urgență din farmacii. Poate provoca efecte secundare grave
EVZ.ro
Andrei Rotaru și Cristina, femeia pe care a părăsit-o pentru ispita Diandra, au plecat în vacanță. De când s-au împăcat, foștii soți se comportă ca doi îndrăgostiți / VIDEO
Spynews
Rusia ATACĂ România?! Putin nu mai blufează: România este o țintă militară
Capital.ro
Victorie pentru Adriana Bahmuțeanu! Copiii ei au fost scoși din casa tatălui decedat. Ce se întâmplă acum cu Eduard și cu Maximus
Avantaje
Rusia AMENINȚĂ România și statele NATO. RACHETA HIPERSONICĂ e doar începutul
Mediaflux
Cum s-a înțeles Alina Petre cu fosta soție a lui Bogdan Vasiliu. Îl acuză că ar fi mințit-o în legătură cu femeia cu care are un copil
Spynews.ro
Două alimente consumate zilnic de români s-au dovedit a fi cancerigene
Realitatea.net
Bunica Gherghina va juca într-un film alături de Bill Skarsgard și fiica lui Johnny Depp. Ce rol va interpreta: „Așa am găsit-o”
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro