Toamnă de toamnă, gospodinele pun la murat tot felul de legume pentru iarnă. Bineînțeles, de pe lista acestora nu lipsesc castraveții cu coajă crocantă. Rar se întâmplă ca vreun borcan de murături să pățească ceva, iar legumele să se strice, dacă au fost urmate întocmai instrucțiunile oferite în rețete. În rândurile de mai jos îți vom explica de ce este important să adaugi cantitatea potrivită de sare în borcanele de castraveți, când prepari murături. Rețeta perfectă de castraveți în saramură.
Când vrem să pregătim legume pentru sezonul de iarnă, trebuie să asigurăm condiții de mediu potrivite pentru acestea. Astfel, situațiile în care castraveții se vor strica, de exemplu, vor fi foarte rare. Pentru a pregăti cei mai buni castraveți murați pentru următoarele luni, trebuie să folosim o cantitate potrivită de sare.
Saramura care se adaugă în borcanele de castraveți reprezintă o modalitate excelentă de a ajuta bacteriile lactice să se dezvolte corespunzător. Acestea sunt, practic, bacterii bune. Saramura micșorează timpul de fermentare și influențează pozitiv calitatea legumelor murate. Prin urmare, castraveții murați vor avea gust mai bun, aromă mai savuroasă și, totodată, o culoare mai nuanțată.
Dacă în borcanele de murături nu se adaugă cantitatea potrivită de sare, bacteriile rece vor lua rapid locul bacteriilor bune. Acesta este unul dintre motivele pentru care legumele puse la murat ajung, în cele din urmă, să se strice.
Atenție, însă! Cantitatea de sare care se introduce într-un borcan cu legume puse la murat nu trebuie să fie excesivă. În rândurile următoare vă vom prezenta o rețetă perfectă de castraveți murați, cu toate detaliile necesare privind prepararea de saramură.
Ingrediente:
Metodă de preparare: