Dacă ai poftă de ceva bun și rapid de făcut, gospodinele îți recomandă să te apuci să prepari câteva scovergi. Sunt delicioase, țin de foame și sunt pe placul tuturor, atât celor mici, cât și celor mari. Iată cum se prepară scovergile din Ardeal. Internauții au găsit cea mai simplă rețetă.
Tu știi care este trucul genial pentru a pregăti cele mai gustoase scovergi ardelenești? Ei bine ai nevoie doar de câteva ingrediente. Te vei linge pe degete, odată ce le vei gusta.
Acum că ai pregătit toate ingredientele, este important să te apuci de treabă. Pentru început, vei lăsa drojdia la înmuiat într-un pahar cu apă călduță până când se topește.
Mai departe, vei amesteca drojdia cu făina, uleiul și un praf de sare. Adaugi atâta apă călduță cât să se formeze un aluat ce se va putea întinde. Frămânți aluatul foarte bine și-l lași la dospit aproximativ 30 de minute de oră, până când vezi că a crescut suficient de mult pentru a putea face plăcintele.
În timp ce aluatul stă la dospit, gospodinele te sfătuiesc să-l depozitezi într-un loc cald și să acoperi cu un prosop vasul în care se odihnește coca.
Apoi, aluatul se taie în bucăți pe care le vei rotunji. În continuare, le vei întinde cu făcălețul și vei obține o foaie rotundă de aproximativ 1 cm grosime, de mărimea unei farfurii plate.
Cele mai multe persoane adoră plăcintele cu cartofi, dar le poți umple cu ce dorești, de exemplu cu brânză. După ce ai așezat umplutura în mijloc, marginile se prind și se unesc la mijloc, apoi se întind cu făcălețul pentru a căpăta o formă rotundă și plată.
După ce ai umplut toate plăcintele, urmează să prăjești scovergile în puțin ulei, doar cât să acopere fundul tigăii. Trebuie prăjite pe ambele părți. După ce sunt gata poți să razi peste ele cașcaval și să pui smântână.