25 aug. 2022 | 23:12

FCSB și CFR Cluj au dat lovitura. Câte milioane de euro au câștigat cele două echipe după ce s-au calificat în grupele Conference League

Sport
FCSB și CFR Cluj au dat lovitura. Câte milioane de euro au câștigat cele două echipe după ce s-au calificat în grupele Conference League

FCSB și CFR Cluj s-au calificat în grupele Europa Conference și au câștigat împreună peste șase milioane de euro. Cele două cluburi vor primi de la UEFA, după succesele din play-off, aproape trei milioane de euro. Asta însemnă o bucată importantă din bugetul necesar pentru acest sezon.

FCSB și CFR Cluj au câștigat fiecare aproape trei milioane de euro, după ce au ajuns în grupele Conference League

FCSB și CFR Cluj s-au calificat în grupele Europa Conference League după meciuri tensionate. Învinsă în prima partidă cu 2-1, echipa lui Nicolae Dică a deschis scorul în minutul trei după golul marcat cu capul de Malcom Edjouma. Formația din Norvegia a egalat după ce Târnovanu a greșit și le-a făcut cadou o lovitură de la 11 metri.

În repriza a doua Andrei Cordea și-a adus echipa în avantaj după un șut surprinzător, mingea trecând printre picioarele portarului. Calificare s-a decis la ultima fază a meciului. Florinel Coman a fost faultat și arbitrul a acordat lovitură de la 11 metri, iar Radunovic nu a ratat de la 11 metri. FCSB s-a calificat prima oară după cinci ani în grupele unei competiții europene

Și CFR Cluj a avut mari emoții. După o-o pe terenul lui Maribor, în minutul 90 din retur scorul era tot alb. Omul zilei a fost Cvek, croatul reușind un gol fabulos care a calificat trupa lui Dan Petrescu.

Pentru campioana și vicecampioana României, calificarea în grupele europene înseamnă o adevărată lovitură din punct de vedere financiar. Și-au asigurat, practic, mare parte din buget.

Până acum, în preliminarii. FCSB a încasat 750.000 de euro, în timp ce clujenii au strâns un milion de euro, pentru că au încasat un bonus destinat echipelor eliminate în Champions League, pe ruta campioanelor. Calificarea în grupe le mai aduce la fiecare 2,94 milioane de euro.

În grupe, fiecare victorie aduce un bonus de 500.000 de euro, în timp ce remiza e recompensată cu 166.000. În plus, cluburile vor mai încasa sume importante din market pool și din vânzarea biletelor, dar și din contractele cu sponsorii.

„Important e că am câștigat, că luăm bani, ca să putem să creștem. Trei milioane luăm fiecare (n.r.- FCSB și CFR). Dacă câștigăm, 500.000 de victorie în grupe. Mai dau bani de la mine? Am luat până acum un milion, plus trei milioane pentru calificare de euro, 1,5 milioane din bilete, 1,5 din marketpool și meciuri.

Deci vreo șapte milioane! Mai dau de la mine vreun ban? Acum o să vină spectatori și în campionat”, a făcut Gigi Becali calculele în direct la Digi Sport.

Premiile din Conference League

calificare în grupe: 2,94 milioane €
victorie în grupe: 0,5 milioane €
egalul în grupe: 0,166 milioane €
primul loc în grupă: 0,65 milioane €
locul 2 în grupă: 0,3 milioane €
calificare în „optimi”: 0,6 milioane €
calificare în „sferturi”: 1 milion €
calificare în semifinale: 2 milioane €
calificare în finală: 3 milioane €
campioana: 2 milioane €

Parteneri
Drama actorului Valeriu Pavel Dan. Ce a îndurat cu un an înainte de moarte
Redactia.ro
Horoscop săptămâna 18-24 octombrie. Două zodii primesc vești bune, iar un nativ trece printr-o situație tensionată
Click.ro
„Putin are o retorică din ce în ce mai iresponsabilă.” Reacția NATO după ce o dronă rusească a pătruns în spațiul aerian al României
Digi24
Propunerea INDECENTĂ primită de Prințesa Diana de la un celebru miliardar. E INCREDIBIL ce a putut să-i spună!
Vocea.biz
Ea e 'prințesa' lui Țiriac! Cu ce se ocupă Ioana, singura fiică a miliardarului român / FOTO
Unica.ro
Acești români scapă de o plată. Actele pe care le vor face gratis
EVZ.ro
Lora o pune la punct pe Ilinca Vandici după ce aceasta a comentat despre nunta cântăreței! Ce a enervat-o la culme pe artistă 
Spynews
Îți golește contul de toți banii. Avertisment ANAF pentru românii care au de dat bani la stat
Capital.ro
Sfântul pe care îl sărbătorim azi, 18 octombrie. O mulțime de români îi poartă numele. E cruce neagră în calendar
Avantaje
Putin amenință cu ARMA NUCLEARĂ! L-a SCOS DIN MINȚI planul lui Zelenski
Mediaflux
Cum arată Gina Felea în 2024! A împlinit recent 40 de ani și a trecut printr-o transformare uriașă | FOTO
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Imagini din garsoniera în care locuiește Ioana Tufaru, după ce a plecat din casa lui Gigi Becali: „Luca are în sfârșit camera lui”
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro