21 aug. 2022 | 22:28

De ce să stropeşti roşiile din grădină cu drojdie. Secretul bătrânilor de la ţară, totul se va transforma

Diverse
De ce să stropeşti roşiile din grădină cu drojdie. Secretul bătrânilor de la ţară, totul se va transforma
De ce să stropeşti roşiile cu drojdie. Ce se ascunde în spatele obiceiului folosit de bunici la grădinărit.

Când vine vorba despre fertilizarea pământului în care se cultivă roșiile, grădinarii au la îndemână o mulțime de opțiuni. Unii spun că cel mai potrivit îngrășământ este humusul, alții țin cu drojdia. Ei bine, această ultimă metodă de fertilizare a legumelor, în general, a devenit foarte populară în rândul fermierilor în anii 1970. Deloc surprinzător! Pe lângă faptul că drojdia este ecologică, este și eficientă. Află de ce să stropeşti roşiile cu drojdie.

De ce să stropeşti roşiile cu drojdie

Drojdia este o ciupercă bogată în fier, micro- și macro-elemente. Când este diluată în apă, nutrienții rămân în soluție. Stropite cu drojdie, răsadurile de roșii cresc mai repede și, totodată, recolta se coace mai devreme.

Ca urmare a interacțiunii microorganismelor din sol cu ciupercile, sunt eliberate azot și fosfor. Când sunt introduse în sol, sunt transmise la sistemul radicular al plantelor. Prin urmare, solul trebuie să fie saturat cu aceste elemente.

Pentru ca fertilizarea tomatelor cu drojdie să dea rezultate pozitive, trebuie să saturați pământul înainte de a planta răsaduri. Cu alte cuvinte, trebuie să îl fertilizați cu substanțe organice. Puteți adăuga humus sau compost în sol în proporție de 1 găleată pe 1 mp.

După plantarea roșiilor, este recomandat să presărați rumeguș la rădăcini. Acesta va menține pământul umed. Fertilizarea pământului în care cresc roșiile nu are loc doar înainte ca acestea să fie plantate, ci și ulterior.

Cum trebuie aplicată drojdia

Drojdia poate tolera orice schimbări de temperatură. Este rezistentă la îngheț, precum și la condiții de secetă și presiune. Hrănirea roșiilor cu drojdie este benefică pentru plante. Acest supliment, dacă îl putem numi astfel, asigură o creștere intensă, o bună dezvoltare și o adaptare rapidă a plantei pe în teren.

Pentru a obține un rezultat frumos, stropiți roșiile cu drojdie de bere. În continuare vom explica cum poate fi preparată această soluție și unde se aplică, în cazul răsadurilor de roșii.

Într-un recipient sau într-un vas de trei litri, dizolvați un jumătate de pahar de zahăr. Deasupra, adăugați 100 de grame de drojdie de bere. Ulterior, acoperiți vasul sau recipientul în care ați preparat amestecul și lăsați-l la dospit timp de șapte zile.

Folosiți soluția astfel: dizolvați un pahar din amestecul obținut în zece litri de apă și stropiți roșiile. Soluția din drojdie și zahăr trebuie aplicată atât la nivelul frunzelor roțiilor, cât și direct la rădăcina acestora.