11 aug. 2022 | 12:47

Cât costă o cameră dublă la hotelurile de 3 stele de pe litoral în weekendul cu Sfânta Mărie. Prețurile au luat-o razna

Social
Cât costă o cameră dublă la hotelurile de 3 stele de pe litoral în weekendul cu Sfânta Mărie. Prețurile au luat-o razna
Cat costa cazarea pe litoral in acest weekend

Cât costă o cameră dublă la hotelurile de 3 stele de pe litoral în weekendul de Sfântă Mărie. Prețurile au luat-o razna, întrucât se preconizează a fi cel mai aglomerat sfârșit de săptămână din acest sezon estival. Astfel, sunt așteptați pe litoral nu mai puțin de 200000 de turiști în zilele viitoare.

Sfânta Maria aduce cel mai aglomerat weekend pe litoral. Sunt așteptați 200000 de turiști

Hotelurile din stațiunile de pe litoralul românesc vor fi ocupate aproape în totalitate la finalul acestei săptămâni, când vom beneficia de un weekend prelungit datorită zilei libere de Sfânta Maria, celebrată luni, 15 august.

Astfel, pe litoralul românesc sunt așteptați circa 200.000 de turiști, ceea ce înseamnă cel mai aglomerat weekend din acest sezonul estival 2022. Cum luna august coincide cu perioada concediilor, cei mai mulți dintre români și-au rezervat vacanțe pentru acest interval încă de când au fost lansate primele oferte.

Cele mai convenabile locuri de cazare, epuizate

Astfel, hotelurile în care s-au epuizat locurile sunt cele care oferă un raport calitate-preț foarte bun. De asemenea, turiștii s-au orientat și către acele unități de cazare ce oferă servicii suplimentare cum ar fi acces la piscină, plajă privată, locuri de joacă pentru copii, terenuri de sport…etc.

„Se fac și rezervări pe ultima sută de metri, dar disponibilitățile la cazare se reduc de la o zi la alta. Ne așteptăm ca gradul de ocupare să fie aproape de 100% în acest weekend prelungit. În general, se rezervă pachete de trei nopți de cazare, de vineri până luni, dar sunt și turiști, mai ales din categoria celor care au rezervat sejururi din timp, care au optat pentru vacanțe mai lungi, de până la o săptămână, care să includă și această perioadă”, precizează Ionuț Nedea, CEO litoralulromanesc.ro.

Cât costă un pachet turistic pe litoral

Prețul pentru un pachet turistic care cuprinde 3 nopți de cazare cu mic dejun la un hotel de 3 stele din stațiunea Jupiter pornește de la 1.062 lei/camera dublă. Același pachet, dar în stațiunea Mamaia, costă 960 lei/camera dublă. Spre exemplu, la un hotel de 4 stele din Eforie Nord, 3 nopți de cazare cu mic dejun costă 1.650 lei/camera dublă, iar tariful pentru un pachet all inclusive, cu 3 nopți de cazare, tot în Eforie Nord, la un hotel de 4 stele este 2.397 lei/camera dublă.

„Stațiunea Mamaia, care începuse cu stângul acest sezon estival, este din nou solicitată de turiști. Cererea a crescut mai ales după ce, pe de o parte, autoritățile au decis să reducă semnificativ taxa de parcare, iar, de cealaltă parte, operatorii din turism au venit cu oferte speciale la cazare, masă, închirieri de șezlonguri etc. Astfel că în acest moment putem spune că Mamaia a revenit la nivelul rezervărilor de vara trecută”, a precizat Ionuț Nedea.

Parteneri
Povestea româncei care a fost campioană la Roland Garros și a ajuns chirurg la Spitalul Floreasca
Redactia.ro
Alina Sorescu și Alex Ciucu au stat ore bune la tribunal! Artista, prima reacție: „Sunt încrezătoare că decizia va fi în beneficiul fetelor”
Click.ro
Ce fac BĂRBAȚII cu ANTONIA la Velea la studio: „Genera BANI”! Nimeni n-a avut CURAJ să spună până azi
Vocea.biz
Carmen Brumă, dezvăluiri fără precedent după 25 de ani de relație cu Mircea Badea. 'Am mers mai departe'
Unica.ro
Așa suntem otrăviți. Fructe pline de pesticide, retrase de la vânzare
EVZ.ro
O presupusă vrăjitoare, escrocherie de 7.000 de euro. Cum l-a păcălit pe un bărbat pentru bani
Spynews
România a pierdut un monstru sacru. A fost cel mai iubit actor: A avut mare succes la doamne!
Capital.ro
De ce relațiile lui Jennifer Lopez nu rezistă. Fostul soț al artistei a făcut declarații controversate: „Am avut inima zdrobită”
Avantaje
Mai mult decât fantastic e doar Tantastic Studio! Servicii premium de bronzare la solar Pipera
Mediaflux
Doliu în lumea afaceriștilor! S-a stins din viață un celebru om de afaceri. A murit într-un spital din Franța / FOTO 
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Interviurile Insula Iubirii sezonul 8. Dani și ispita Mădălina au apărut ținându-se de mână, dar s-au certat în fața camerelor
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro