Cât costă o porţie de sarmale sau o ciorbă pe litoralul românesc. Preţurile au luat-o razna

Cât costă o porţie de sarmale sau o ciorbă pe litoralul românesc. Preţurile au luat-o razna
Cat costa o ciorba si o portie de sarmale in statiunea Mamaia

Este incredibil cât costă o porţie de sarmale sau o ciorbă pe litoralul românesc. Prețurile sunt exorbitante pe litoralul românesc, astfel că Asociația pentru Protecția Consumatorilor s-a autosesizat și a început să analizeze prețurile uriașe din stațiunea Mamaia. Preţurile au luat-o razna cu adevărat.

Turiștii, speriați de prețurile din Mamaia. Cât costă o ciorbă și o porție de sărmăluțe

Stațiunea Mamaia nu se dezice și rămâne și în acest an cea mai scumpă de pe întreg litoralul românesc, atât la prețurile pentru cazare, dar și la sumele plătite pentru a lua masa într-un restaurant.

Astfel, o ciorbă de burtă la un restaurant din Mamaia costă 32 de lei, în timp ce o porție de sărmăluțe cu mămăliguță costă nu mai puțin de 49 de lei.

Turiștii, despre prețurile din Mamaia

Reacțiile internauților nu au întârziat să apară când au văzut prețurile astronomice practicate. „Îmi place ca și ei se miră. Au pus 3 semne de exclamare”, scrie o utilizatoare, în timp ce altcineva spune „cu 32 de lei faci o oală plină cu ciorbă de burtă”.

La un celebru restaurant din zona „Butoaie”, un șnițel vienez costă 89 de lei, iar porție de cartofi pai ajunge să coste cât un sac de cartofi, adică 14 lei. În total, ar trebui să achitați la final 101 lei, potrivit gândul.ro.

Patronii spun că prețurile nu sunt așa de mari

Dacă un turist vrea să mănânce o ciorbă la prânz, atunci trebuie să știe că la „împinge tava” aceasta costă nici mai mult, nici mai puțin de 20 de lei.

„Cred că românii trebuie informați că există și terase unde o bere costă 6 lei, un suc 5 lei și o pizza costă 28 de lei. Pe scurt, sunt prețuri decente pe care oricine le poate plăti. Dacă facem reclamă numai la ce e scump, e logic că românii pleacă în Grecia în vacanță”, se plânge un patron de terasă din stațiunea Mamaia.

Terasele din Mamaia, goale

Din cauza prețurilor mari turiștii au emigrat către celelalte stațiuni. În schimb, patronii susțin că prețurile nu sunt mai mari decât cu 2-3 lei, raportat la anul trecut.

„Înainte de pandemie aveam prețurile cu 2-3 lei mai mici. Atunci era plin de lume, acum dacă am două mese pe terasă e bine. Sunt zile în care angajații stau degeaba și nu au ce face pentru că nu vine nimeni”, s-a plâns un alt proprietar de terasă din stațiunea Mamaia.

Cât costă un șezlong în Mamaia

Cele mai mari prețuri sunt în Mamaia, aceasta fiind și în acest an cea mai scumpă stațiune de pe litoral. Prețul mediu pentru un șezlong este de 50 de lei pe zi, în timp ce un baldachin poate ajunge să coste chiar și 200 de lei pe zi.

În Constanţa, un şezlong la Plaja Modern costă între 20 și 25 de lei, iar în Năvodari poți găsi şezlonguri şi cu 15 lei pe zi.