Pentru Elena Udrea lucrurile se schimbă din rău, în și mai rău de la o zi la alta. După ce autoritățile bulgare o extrădau, „blonda de la Cotroceni” ajungea în arestul din Penitenciarul Târgșor. Avocații fostului politician tot mai sperau la o decizie favorabilă, care să o scape de cei 6 ani de închisoare. Decizia a venit, dar nu a fost una pe placul acesteia. Ba mai mult de-atât, Elena Udrea a rămas și fără una din afacerile sale de milioane de lei. Instanța de judecată a luat, recent, decizia de a da curs cererii unor creditori de radiere a firmei deținute de aceasta.
Se pare că Elena Udrea, deși în închisoare, a mai primit o lovitură din partea unei Instanțe de judecată. Recent, judecătorii au dat verdictul pentru firma „blondei de la Cotroceni”.
Conform datelor, este vorba de un proiect pe care aceasta l-ar fi inițiat în Zalău, și anume Băi Boghiș SRL. Din datele publice, firma era înființată de Elena Udrea, în parteneriat cu Veronica Elena Stanca și Nadine Magda Stanca, în anul 2013.
Este de menționat faptul că Veronica Elena Stanca a fost trimisă în judecată pentru evaziune fiscală, în valoare de un milion de euro, spun procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj. Conform acestora, Lia Stanca delapidase statul între 2011-2013, în numele a patru agenți comerciali.
În cazul firmei deținute de Elena Udrea, încă din august 2020, exista pe rolul instanței din Cluj. Ulterior, la data de 17 ianuarie 2022, instanța lua decizia de a declanșa procedura falimentului.
La acel moment, încă în libertate, Elena Udrea și avocații acesteia atacau în instanță decizia din 17 ianuarie. Odată cu încarcerarea acesteia pentru șase ani, creditorii au reușit să convingă instanța. Astfel că a dat o decizie definitivă în acest litigiu comercial. Mai ales că, datoriile erau mari și neplătite către creditori:
„Dispune dizolvarea debitorului persoană juridică. Dispune ridicarea dreptului de administrare al debitorului. Dă dispoziţie tuturor băncilor la care debitorul are deschise conturi să nu dispună de sume fără un ordin al lichidatorului judiciar.
Lichidatorul judiciar va comunica de urgenţă băncilor instituirea acestei interdicţii. Termenul de verificare a creanţelor, de întocmire şi publicare a tabelului suplimentar al acestora nu va depăşi 30 de zile de la expirarea termenului prevăzut anterior pentru înregistrarea cererii de admitere a creanţelor – 01.07.2022.
Termenul de întocmire a tabelului definitiv consolidat nu va depăşi 30 de zile de la expirarea termenului de publicare a tabelului suplimentar – 04.08.2022”, au decis judecătorii, în cazul firmei Băi Boghiș SRL.
Decizia fiind una definitivă, firma în care Elena Udrea băga extrem de mulți bani, va intra în faliment, iar datoriile vor fi recuperate din activele pe care aceasta le deține la momentul deciziei date de instanță.