Alimentele care nu trebuie spălate înainte de gătit. Fiecare român ar trebui să știe că există o serie de alimente care nu ar trebui spălate niciodată înainte de fi gătite. De ce mulți români greșesc, vezi în rândurile de mai jos.
Încă din copilărie ni se spune să spălăm orice aliment înainte de a-l mânca. Cu toate acestea, obiceiurile din copilărie nu pot fi aplicate în cazul mai multor alimente.
Adică, există o serie de alimente care nu este recomandat să fie spălate înainte de a fi consumate. Care sunt alimentele care nu se spală înainte de a fi gătite, vezi un pic mai jos.
Ouăle comercializate în supermarket sunt tratate cu o substanță care le protejează de orice tip de contaminare. Astfel, clătirea lor cu apă riscă să îndepărteze această peliculă, expunând astfel ouăle la un risc adevărat.
Bacteriile prezente pe pui sunt foarte periculoase pentru sănătatea noastră, printre cele mai cunoscute fiind salmonella. Mulți dintre români consideră că problema se rezolvă spălând puiul înainte de a-l găti, însă, în realitate, apa contribuie la răspândirea bacteriilor. Puiul se pune la fiert, după care se aruncă apa. După această operațiune, gătirea poate fi reluată.
Carne de porc, ca și în cazul puiului și a celorlalte tipuri de carne nu trebuie spălate cu apă. Cel mai bun mod de a dezinfecta carnea sunt temperaturile înalte. Trebuie doar să avem grijă să eliminăm primul lichid, care poate conține bacteriile exterminate prin încălzire.
Clătirea pastelor este o practică considerată „ilegală” de către bucătari, pentru că afectează prezența amidonului. Însă, în unele cazuri, pot fi trecute sub jet de apă, spre exemplu atunci când se pregătesc unele preparate reci precum salata de paste.
Spălarea ciupercilor cu apă nu doar că nu le va curăța, ci le va distruge aroma și textura. Pentru a curăța ciupercile este suficient să le periați și să îndepărtați pământul. Temperaturile ridicate au grijă de restul.
-fructe și legume cu coajă necomestibilă,
-fructe uscate,
-fructe deshidratate.