01 aug. 2022 | 18:18

Cum protejezi mașina de soarele canicular. Așa vei minimiza toate daunele

Utile
Cum protejezi mașina de soarele canicular. Așa vei minimiza toate daunele
Cum protejezi masina de canicula

Experții în auto au spus cum protejezi mașina de soarele canicular. Vara, când este foarte cald, temperatura din habitaclu poate depăși 60 de grade Celsius, astfel că poate provoca stricăciuni mari autoturismului. Așa vei minimiza toate daunele.

Cum îți protejezi mașina în zilele caniculare. Ce trebuie să faci de urgență

Mașina este un accesoriu indispensabil pentru mulți dintre români. Mașina este folosită pentru a ne deplasa la locul de muncă, în concedii, la cumpărături, indiferent de anotimp. Din păcate, efectele încălzirii globale se văd tot mai tare pe timpul verii, când temperturile mari se mențin pe perioade mai mari de timp, cum a fost și în această perioadă.

Astfel, pe caniculă interiorul mașinii trebuie protejat, întrucât temperatura din habitaclu crește mai mult decât ne-am închipui.

Căldura crapă bordul mașinii

Primele stricăciuni cauzate de căldură pot fi văzute pe bordul mașinii care începe să se crape, dar și pe volan, care începe să se deterioreze vizibil. Probleme se vor observa și la tapițeria autoturismului. În locurile „prinse de soare” se va putea vedea că materialul își pierde din culoarea originală si pare ars.

De asemenea, expunerea prelungită la soare poate să aducă daune grave airbag-urilor. Acestea se vor deteriora și, în momentul când vor fi folosite, pasagerii se pot trezi ca sunt ineficiente sau chiar că nu au acționat în niciun fel.

Câtă benzină dispare pe timp de caniculă

Și furtunurile de sub capotă se pot strica din cauza dilatării provocată de căldura excesivă dintr-o zi caniculară. Lichidul din interiorul motorului, cum este și cel de răcire, își poate pierde din eficacitate.

În plus, căldura poate provoca probleme și cauciucurilor care se vor dezumfla. Un alt studiu a demonstrat faptul că lăsată în plin soare, o mașină pierde aproximativ 1 litru de benzina pe săptămână.

Verifică nivelul lichidelor mașinii tale

Printre primele lucruri pe care le poți face este să verifici lichidele din mașină. De asemenea, pe perioada cu temperaturi extrem de ridicate, acestea se pot consuma mai repede.

Nivelul scăzut al lichidului de răcire sau a celui de transmisie se poate transforma în probleme grave la buna funcționare a autovehiculului.

Protejează-ți mașina cu două parasolare

Pentru o protecție mai bună echipează-ți mașina cu două parasolare. Acestea se folosesc în momentul când mașina este parcata. Parasolarele se pun pe bord si pe partea din spate a autovehicului, pentru a reduce temperatura din interior.

În plus, pentru protecția mașinii tale poți încerca și să lași geamurile puțin crăpate, atât cât să se facă un minim flux de circulare a aerului.

Parchează cu cap

Chiar dacă nu va fi protejată total, alege un loc de parcare cu umbră. O va proteja de razele directe ale soarelui. Nu în ultimul rând, șoferii trebuie să protejeze cu ceară autoturismul, pentru a ține departe razele ultraviolete.

Este recomandat să repeți procedura o data pe lună pentru protecția și strălucirea vopselei.

Parteneri
Ce a găsit fratele Mădălinei Manole la mormântul artistei, de Crăciun
Redactia.ro
2025 este Anul Șarpelui, un an care anunță transformări profunde și șanse mari de a descoperi dragostea
Click.ro
Cresc alocațiile de stat de la 1 ianuarie 2025. Câți bani urmează să primească copiii din România
Digi24
Imagini cu Mihaela Prigoană! Văduva afaceristului este cu mult mai tânără decât el FOTO
Vocea.biz
Andreea Bostănică, în lacrimi pe Tik Tok după ce a pierdut o brățară de 20.000 euro. Influencerița a stârnit revolta internauților
Unica.ro
Pensionarii, afectați de politică. Ce le pregătește Guvernul
EVZ.ro
Cuza și-a asumat relația cu noua iubită! Prima poză oficială cu femeia din viața prezentatorului de la Neatza / FOTO
Spynews
Obligatoriu pentru cei care au permis de conducere! Trebuie să prezinte aceste documente
Capital.ro
Cum arată casa de 2,5 milioane de euro a Monicăi Tatoiu. Are 9 dormitoare și mobilă de lux. Vila e o fortăreață: "Tot sistemul de protecție al casei e inventat de mine"
Avantaje
NU MAI CRESC PENSIILE! GUVERNUL a DECIS OFICIAL
Mediaflux
Mai mulți bani pentru copiii din România din 1 ianuarie 2025! Guvernul a decis cu cât cresc alocațiile
Spynews.ro
Două alimente consumate zilnic de români s-au dovedit a fi cancerigene
Realitatea.net
Nicușor Dan, despre cum a cunoscut-o pe soţia sa, Mirabela şi unde va petrece Crăciunul. Ce spune ea despre Primarul Capitalei
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro