Cu siguranță sezonul cald a adus în aproape toate bucătăriile insecte și gândaci. Mulți dintre ei vin din cauza umidității și a unor mirosuri. Ei sunt neplăcuți și majoritatea încearcă să scape de ei cu ajutorul unor produse pe care le cumpără din supermarket-uri. Nu trebuie să mai consumi sume mari pe astfel de lucruri. Poți să eviți chimicalele din ele folosind unele trucuri naturale. Mai mult decât atât, există o legumă care te scapă de ei rapid și simplu. Despre ce este vorba? Este o opțiune extrem de eficientă.
Cu siguranță toată lumea urăște gândacii, mai cu seamă când ei apar în spațiul personal și în camerele din casă unde mereu trebuie să fie curățenie. Bucătăria este una din cele mai importante încăperi dintr-o locuință. Indiferent de cât de mult și des faci curățenie acolo, pot să dai peste insecte sau gândaci care vin de afară sau din cauza țevilor.
O legumă te poate ajuta să scapi de ei simplu, rapid și eficient. Uită de banii pe care îi lași la supermarket pe diverse produse care să îi alunge. Ele au compuși chimici și uneori nici nu funcționează așa cum ai vrea. Poți să folosești în schimb castravetele!
Mirosul castraveților reprezintă remediul simplu atunci când nu reușești să elimini gândacii din bucătărie. Taie castraveții în felii nu prea subțiri pe care să le pui în locurile unde ai văzut că își fac des apariția. Lasă leguma în zonele dorite peste noapte și vei observa cum ziua următoare nu vei mai da nas în nas cu aceștia.
Gândacul negru de bucătărie se numește și Blatta orientalis sau libarcă neagră. El este o insectă din ordinul blatodeelor și locuiește pe lângă așezările omenești. Acesta se hrănește cu diferite alimente de origine vegetală, mai ales resturi. Preferă locurile întunecate, umede și este activ numai noaptea.
Masculul este brun-castaniu, iar femela brună-negricioasă. Lungimea lor este de 19-25 mm și respectiv 18-30 de mm. Poate puțini știu, dar gândacul de bucătărie este o specie sinantropă, cosmopolită, de origine tropicală, răspândită în Africa, America de Sud, Statele Unite, Australia și Asia de sud-est. În România se întâlnește des în locuințe din Oltenia, Banat, Muntenia și Dobrogea.
Ce insecticide îi omoară: