Chiflele pentru hamburgeri trebuie să fie perfecte dacă vrei să îi dai gata pe invitații tăi și, evident, hamburgerii să iasă un deliciu absolut. Chiflele făcute în casă sunt cele mai bune, iar dacă știi să le prepari, jumătate din muncă este deja făcută. Modul de preparare nu este unul tocmai complicat și cu siguranță te vei descirca de minune, chiar dacă ești la prima încercare.
Chiflele perfecte pentru hamburgeri trebuie să fie fragede, în primul rând. Ca și ingrediente, ai nevoie de:
Dacă ai reținut ingredientele de care ai nevoie, este timpul să afli și modul de preparare. Mai întâi se pune făina într-un vas cât mai încăpător, apoi să adaugi drojodia uscată și zahărul și se amestecă bine.
Se toarnă apoi în centrul făinii și laptele călduț și se amestecă din nou. Se adaugă untul moale și oul, apoi se frământă până se observă că aluatul începe să prindă consistență. Apoi, se adaugă sarea și se frământă până ce aluatul devine elastic.
Se pune apoi produsul într-un alt vas, se acoperă cu folie alimentară și se pune la loc cald, unde se va lăsa la dospit timp de o oră. Se formează apoi chiflele, de aproximativ 90 g fiecare și se pun în tava de cuptor pe care ai tapetat-o în prealabil cu hârtie de copt. Se lasă apoi să se dospească pentru încă o jumătate de oră.
Se amestecă apoi oul întreg cu laptele și se ung chiftelele. Se pudrează cu mixul de semințe și se pune la copt pentru 25-30 de minute. Se lasă până se observă că sunt rumenite uniform.
Apoi, pentru a asambla hamburgerul se poate folosi maioneză cu usturoi sau amestesc de sos de roșii cu muștar, ori alte sosuri care îți plac. Mai poți adăuga, de asemenea, și roșii feliate, castraveți murați, felii de cheddar sau cașcaval, dulceață de ardei iute, rondele de ceapă sau orice preferi.
Iar dacă vrei ca răsfățul să fie complet, lângă hamburger mai poți adăuga și o porție de cartofi wedges, făcuți la cuptor sau prăjiți. Nu în ultimul rând, carnea de hamburger este de preferat să fie preparată tot în casă, pentru un mai bun control asupra conținutului și chiar al gustului.