19 iun. 2022 | 13:51

Bacalaureat 2022. Modele de subiecte la istorie. Barem de corectare

Bacalaureat 2022
Bacalaureat 2022. Modele de subiecte la istorie. Barem de corectare
Bacalaureat 2022 - Modele de subiecte la Istorie si baremul de corectare

Bacalaureat 2022. Modele de subiecte la istorie și barem de corectare. Examenul de BAC 2022, probele scrise, începe săptămâna viitoare. Marți,21 iunie 2022, se va desfășura proba obligatorie a profilului. Elevii de la profilul Uman vor susține examenul la Istorie, în timp ce elevii de profil Real vor susține examenul la Matematică.

Bacalaureat 2022. Modele de subiecte la istorie și barem de corectare

Absolvenții de clasa a XII-a și-au putut testa cunoștințele la BAC 2022 și cu ajutorul simulărilor. Subiectele de la simularea la istorie le-au adus elevilor note mai mari față de cele de anul trecut, însă chiar și așa rata de promovare la simularea bacalaureatului 2022 a fost cu două procente mai mică decât testarea pentru BAC de cu un an în urmă, iar asta pentru că subiectele la proba de la limba română au fost cele care le-au creat unele probleme elevilor.

Pentru a se pregăti la examenul de Bacalaureat 2022, proba de Istorie, Ministerul Educației a conceput modele de subiecte, plus baremele aferente, pe care le-a publicat pe site-ul dedicat, subiecte.edu.ro. 

Liceenii au la dispoziție modele de subiecte la istorie pentru pregătirea examenului de Bacalaureat 2022.

Model subiecte la istorie la bacalaureat 2022

Model barem istorie bacalaureat 2022

Conform calendarului de Bacalaureat 2022, proba la istorie de la BAC 2022 va avea loc anul acesta, pe data de 21 iunie 2022. Examenul va începe la ora 09:00, iar elevii vor avea la dispoziție trei ore pentru rezolvarea cerințelor.

Bacalaureat 2022. Sfaturi pentru proba la Istorie

Profesoara Andreea Laura Martinescu a dat câteva sfaturi relevante pentru elevii care susțin Bacalaureatul la Istorie. Iată care sunt:

  • „Rezolvarea unor părți din Subiectul I și II din cadrul probei de bacalaureat la disciplina istorie este relativ simplă, căci verifică înțelegerea textului de către elevi și lucrul cu sursele istorice. Elevii ar trebui să fie familiarizați cu acest tip de activitate încă din gimnaziu, ținând cont de faptul că în clasele V-VIII intră prima dată în contact cu ceea ce presupune analiza unei surse istorice.
  • Textele trebuie citite cu atenție. Având în vedere faptul că o bună parte din răspunsuri se regăsesc punctual în sursele istorice date, se recomandă rezolvarea primilor 5 itemi de la Subiectul I și a primilor 4 itemi de la Subiectul al II-lea direct pe varianta primită, prin sublinierea răspunsurilor, urmată în mod logic de formularea și transcrierea acestora pe foaia de examen. A doua parte a acestor subiecte vizează verificarea conținutului istoric însușit.
  • Mulți elevi consideră că pot obține o notă de trecere dacă rezolvă doar cerințele referitoare la analiza surselor istorice. În aceste condiții, conform baremului, nota maximă ar fi 5,60. Nu le recomand să se bazeze pe acest lucru, căci, după cum urmează, vom observa faptul că o bună parte din greșelile frecvente făcute de elevi la Subiectul I și II au strict legătură cu textul. Sfatul meu: învățați, învățați, învățați!”, a declarat doamna profesoară pentru Edupedu.ro.
Parteneri
Ce au putut să scrie kosovarii după ce UEFA a dat decizia în cazul meciului România - Kosovo
Redactia.ro
Preparatul biblic care e la mare căutare în zilele noastre. Această mâncare simplă, dar plină de savoare, a devenit o vedetă culinară
Click.ro
Ce spun ucrainenii despre încheierea războiului. Sondajul care contrazice ce se știa până acum
Digi24
Imagini cu Mihaela Prigoană! Văduva afaceristului este cu mult mai tânără decât el FOTO
Vocea.biz
Femeia care le știa toate secretele rupe tăcerea! Ce a povestit Flora Năstase despre intimitatea relației dintre Adriana Bahmuțeanu și Silviu Prigoană. 'Silviu mă suna'
Unica.ro
Locul din Transilvania vechi de 800 de ani. Legendele care te înfioară
EVZ.ro
Cum se prepari kebab de pui cu sos după rețeta lui Chef Janni Alexandridis. Prânzul va fi delicios pentru toată familia
Spynews
Marele actor român a părăsit scena. România toată e în doliu: ,,Ne vom aduce aminte de el mereu.”
Capital.ro
Victorie pentru Adriana Bahmuțeanu! Copiii ei au fost scoși din casa tatălui decedat. Ce se întâmplă acum cu Eduard și cu Maximus
Avantaje
Ce va face Trump ca să OPREASCĂ RĂZBOIUL. Planul SECRET care implică și România
Mediaflux
Încă un membru al trupei legendare Bee Gees a murit în mai puțin de o săptămână. Fanii din toată lumea sunt în doliu
Spynews.ro
Două alimente consumate zilnic de români s-au dovedit a fi cancerigene
Realitatea.net
Cum va fi vremea în perioada 21 noiembrie - 16 decembrie 2024. Se anunță temperaturi scăzute
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro