19 iun. 2022 | 09:56

Bacalaureat 2022. Modele de subiecte la matematică. Barem de corectare

Social
Bacalaureat 2022. Modele de subiecte la matematică. Barem de corectare
Bacalaureat 2022. Modele de subiecte la matematică si bareme

Bacalaureat 2022. Probele scrise de la BAC 2022 încep de luni, 20 iunie 2022. Marți, 21 iunie 2022, este proba obligatorie a profilului, iar elevii de la Real vor susține examenul la Matematică, în timp ce elevii de la Uman vor susține proba la Istorie. Elevii de clasa a XII-a și-au putut testa cunoștințele la probele de examen prin Simularea Bacalaureatului.

Bacalaureat 2022, proba la matematică

Bacalaureat 2022. Subiectele la matematică, de la Simulare 2022, le-au adus note mari liceenilor față de notele de anul trecut. Modele de simulare Bacalaureat 2022, alături de baremele de corectare, poți găsi mai jos:

Model subiecte Simulare BAC 2022 profilul tehnologic

Baremul de notare pentru profilul tehnologic

Model subiecte Simulare BAC 2022 profilul științele naturii

Baremul de notare pentru profilul științele naturii

Model subiecte Simulare BAC 2022 profilul pedagogic

Baremul de notare pentru profilul pedagogic

Model subiecte Simulare BAC 2022 profilul matematică-informatică

Baremul de notare pentru profilul matematică-informatică

De asemenea, pentru a-i ajuta pe elevii care susțin Bacalaureatul la matematică, pe site-ul Ministerului Educației, subiecte.edu.ro, există modele de subiecte special concepute, precum și baremele de corectare aferente.

Bacalaureat 2022. Sfaturi pentru proba la matematică

Pentru sesiunea iunie-iulie BAC 2022, proba la matematică, profesoara de Matematică Alina-Elena Grecu a oferit sfaturi pentru candidații la examen, în ce privește redactarea răspunsurilor și punctele la care trebuie să fie atenți elevii, pentru a nu pierde timp prețios.

  • „Suntem încrezători în forțele proprii și nu ne gândim la nota pe care o vom lua; important este să încercăm să rezolvăm exercițiile pe care le știm, cu calm și cu atenție.
  • Citim de la început toate enunțurile. Pornim să rezolvăm exercițiile pe care le știm. Nu stăm mult timp la un exercițiu pe care nu știm să-l rezolvăm “din prima”, îl lăsăm ultimul de rezolvat.
  • Rezolvăm direct pe foaia de examen. Exercițiile mai grele le putem încerca pe ciornă.
  • Avem grijă cum ne gestionăm timpul. Ar fi cam o oră pentru fiecare subiect.
  • Din greșeli se învață! Nu ne impacientăm dacă am greșit ceva. Reluăm exercițiul. Putem încerca și altă metodă de rezolvare.
  • Fracțiile zecimale se transformă în fracții ordinare atunci când avem calcule de efectuat.
  • Pentru a rezolva ecuațiile logaritmice este necesar să ținem cont de condițiile de existență ale logaritmilor, atât pentru bază, cât și pentru argument, anume a>0, a≠1 și b>0, în cazul logab Nu confundăm cu acele condiții de existență ale radicalilor de ordin par, adică x≥0 pentru radical din x. Reținem că radicalii de ordin III nu au condiții de existență, x € R
  • Pentru a rezolva inecuații putem realiza tabelul de semn, mai ales când avem funcția de gradul al doilea. Reținem că dacă ecuația de gradul al doilea are Δ=0 sau Δ <0, funcția de gradul al doilea va avea semnul lui a.
  • Dacă nu ne aducem aminte o formulă de calcul, putem încerca să o deducem. În cazul unei sume vedem dacă nu puteam scrie toți termenii sumei pentru a o calcula.
  • La problemele de numărare putem încerca să scriem toate cazurile posibile. Nu uităm că în cazul Akn  este importantă ordinea elementelor, pe când la Ckn nu și că sunt numere naturale.
  • Dacă determinantul asociat matricei este nul, nu putem calcula inversa matricei respective. De asemenea, nu uităm să scriem matricea transpusă înainte de a calcula matricea adjunctă.
  • În cazul sistemelor de ecuații omogene verificăm soluția nulă x=y=z=0. Ținem cont că pentru a rezolva un sistem folosind regulile lui Cramer trebuie ca determinantul asociat sistemului să fie nenul.
  • Dacă cerința este formulată de tipul: “verifică dacă e=4 este elementul neutru al legii de compoziție…” înlocuim direct în definiție și vedem dacă este adevărat.
  • Când arătăm asociativiatea sau comutativitatea unei legi de compoziție ținem cont de asociativitatea, respectiv comutativitatea adunării sau înmulțirii numerelor reale (precizăm acest lucru).
  • Este important să verificăm dacă elementul neutru obținut, respectiv elementul simetrizabil obținut, aparține mulțimii de numere precizată în exercițiu.
  • În cazul în care legea de compoziție este definită pe o mulțime finită, cu cardinalul mic, sugerăm să se realizeze tabla legii de compoziție.
  • În cazul înmulțirii claselor de resturi modulo n, ținem cont că putem înlocui elementele pentru a rezolva o ecuație, nu facem “împărțire”, ci înmulțire cu inversul dacă acesta există„, a transmis Alina-Elena Grecu, profesor Matematică la Liceul Pedagogic “Anastasia Popescu“, cu 17 ani vechime la catedră, pentru Edupedu.ro.
Parteneri
Iubita lui Silviu Prigoană, dezvăluiri incendiare după moartea milionarului. Ce decizie au luat copiii afaceristului
Redactia.ro
Ce puneau străbunii în piure, ca să iasă alb, pufos și savuros. Rețeta clasică din anul 1966
Click.ro
Lumea spionajului, contrariată de alegerea lui Trump pentru şefia serviciilor secrete. Cine este Tulsi Gabbard
Digi24
Imagini NEMAIVĂZUTE cu Monica Tatoiu! Cum arăta pe vremea când se iubea cu Florin Călinescu
Vocea.biz
Băieții cei mari au făcut 'fortăreață' în jurul tatălui lor. Cum l-au onorat pe Silviu Prigoană în ultimul lui drum spre casă
Unica.ro
Scandal după moarte lui Prigoană. Adriana Bahmuțeanu, citată la DGASPC
EVZ.ro
Fiica lui Ioan Crișan, acuzată că ar fi plănuit asasinarea tatălui ei, și cei doi complici au fost arestați preventiv. Cum a motivat instanța decizia, după ce în octombrie toți trei au fost eliberați
Spynews
Statul îți vrea banii. Închisoare dacă nu plătești. ANAF a dat ordin
Capital.ro
Silviu Prigoană, 8 căsnicii, 4 soții, 6 divorțuri. Prima soție l-a lăsat văduv, iar ultima i-a adus liniștea, până când moartea i-a despărțit. Cine sunt femeile care i-au marcat viața
Avantaje
PARTIDUL care CÂȘTIGĂ ALEGERILE PARLAMENTARE. Dispută acerbă pentru podium
Mediaflux
Adriana Bahmuțeanu, prima reacție după ce Silviu Prigoană a fost înmormântat pe ascuns: „Cum să duci doi copii, noaptea, într-un cimitir?”
Spynews.ro
Două alimente consumate zilnic de români s-au dovedit a fi cancerigene
Realitatea.net
Copiii lui Silviu Prigoană anunță că regretatul afacerist a fost deja înmormântat. Mesajul lui Honorius și al lui Silvius
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro