Când încep probele scrise la BAC 2022. Calendarul examenelor

Când încep probele scrise la BAC 2022. Calendarul examenelor
Când încep probele scrise la BAC 2022

Când încep probele scrise la BAC 2022, potrivit ministerului Educației și care este calendarul examenelor. Elevii claselor a-XII-a susțin în această perioadă cel mai important examen din viata lor, mai exact Bacalaureatul 2022. Cei care trec de BAC 2022 vor putea să meargă mai departe la facultate. Așadar, când încep probele scrise la Bacalaureat 2022, vedeți un pic mai jos.

Când încep probele scrise la BAC 2022 și ce reguli trebuie să respecți în sala de examen

Când încep probele scrise la BAC 2022, potrivit calendarului anunțat de Ministerul Educației. Examenul de Bacalaureat 2022 a început deja pe data de 6 iunie, cu probele orale, însă lupta mare se va da între 20 și 23 iunie 2022. În acea perioadă, elevii vor susține probele scrise.

Probele orale ale examenului de BAC 2021 au fost programate astfel:

-6 – 8 iunie – evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română (Proba A);
-8 – 9 iunie – evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă (Proba B);
-8 – 10 iunie – evaluarea competențelor digitale (Proba D);
-4 – 16 iunie – evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională (Proba C).

Când încep probele scrise la BAC 2022
Ce patesc elevii care fraudeaza examenul de BAC

Când încep probele scrise la BAC 2022, de fapt

După probele orale, ministerul Educației a anunțat când încep probele scrise la Bacalaureat 2022. Astfel, acestea vor începe pe data de 20 iunie 2022 și se vor finaliza pe data de 23 iunie 2022, urmând cei care au susținut examenul să afle primele rezultate pe data de 27 iunie 2022.

-20 iunie – Limba și literatura română — proba E.a) — proba scrisă;
-21 iunie – Proba obligatorie a profilului — proba E.c) — proba scrisă;
-22 iunie – Proba la alegere a profilului și specializării — proba E.d) — proba scrisă;
-23 iunie – Limba și literatura maternă — proba E.b) — proba scrisă;
-27 iunie 2022 – Afișarea rezultatelor la probele scrise (până la ora 12:00) și depunerea contestațiilor în intervalul orar 12:00 – 18:00;
-28 – 30 iunie – Rezolvarea contestațiilor;
-1 iulie – Afișarea rezultatelor finale.

Când încep probele scrise la BAC 2022 și câți candidați sunt înscriși pentru ele

Conform unui comunicat transmis de ministerul Educației, peste 126.000 de elevi care au absolvit liceul s-au înscris pentru a susține probele orale și scrise ale examenului de BAC 2022, în sesiunea din de vară, perioada iunie-iulie.

Reprezentanții de la Educație au informat, de asemenea, că nu mai puțin de 126.454 de absolvenți de liceu, dintre care 111.329 din promoția curentă și 15.125 din seriile anterioare, s-au înscris pentru a susține aceste probe, așadar sunt direct interesați când încep probele scrise la BAC 2022.

Ce reguli trebuie să respecte candidații care susțin examenul de Bacalaureat 2022

După ce am aflat când încep probele scrise la BAC 2022, elevii care intră în examen trebuie să țină cont de regulile de organizare, stabilite din timp de către ministerul Educației.

Regulile impuse de ministerul Educației pentru elevii care susțin examenul de BAC 2022:

-elevii intrați în concurs nu trebuie să nu comunice între ei sau cu persoane din exterior,

-elevii intrați în sălile de clasă pentru susținerea BAC-ului nu au voie să copieze,

-elevii nu au voie să transmită materiale care permit copiatul sau să schimbe între ei foi din lucrare, ciorne, notiţe sau alte materiale care ar putea fi folosite pentru rezolvarea subiectelor.

Când încep probele scrise la BAC 2022
Ce nu ai voie sa faci in sala de examen la BAC 2022

Alte restricții pentru elevi în sălile de examen

După ce s-a aflat când încep probele scrise la BAC 2022 și ce nu au voie să facă candidații în sălile unde susțin BAC-ul 2022, ministerul Educației a mai făcut o serie de precizări.

Conform regulilor stabilite de cei de la Educație, elevii mai au o serie de restricții. Astfel, elevii susținători ai examenului de BAC 2022 nu au voie să introducă în sălile de examen ghiozdane, rucsacuri, sacoşe sau poşete.

De asemenea, elevii trebuie să rezolve subiectele folosind doar stilouri sau pixuri cu cerneală sau pastă de culoare albastră. De asemenea, pentru realizarea schemelor și a desenelor pot să utilizeze doar creion negru. În plus, la subiectele de Matematică BAC 2022 și subiectele de Geografie BAC 2022, candidații au voie să utilizeze instrumente de desen.

Ce pățesc elevii care încearcă să fraudeze examenul de Bacalaureat

Cei care încalcă regulile vor fi eliminaţi din examen, indiferent dacă au folosit sau nu obiectele interzise. Încălcarea regulilor privind interzicerea manualelor sau a altor surse de informare va fi considerată ca și tentativă de fraudă, astfel că elevii prinși nu vor mai avea dreptul de a participa la probele următoare.

Nu în ultimul rând, acești elevi nu vor mai avea dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului de Bacalaureat. După ce am aflat când încep probele scrise la BAC 2022 și regulamentul desfășurării examenului maturității, Vă dorim succes!