Atunci când mergi la cumpărături la piață și achiziționezi mai multe legume și fructe, gospodinele îți dezvăluie câteva secrete care te vor ajuta să prelungești viața alimentelor, în cazul în care nu le consumi imediat. Cum prelungești viața usturoiului sau a cepei.
Ai plănuit o cină în familie sau o masă mare împărătească și ai cumpărat multe alimente, cu ajutorul cărora vrei să pregătești preparate fără cusur. E bine, chiar și după o masă copioasă, se întâmplă să ne rămână câteva produse neatinse.
În cazul în care vorbim de produse din carne, acestea se pot pune la congelator fără probleme, însă, legumele și fructele nu se vor păstra proaspete pentru foarte mult timp. Așadar, gospodinele au găsit o metodă genială prin care poți prelungi durata de viață a cepei și a usturoiului cu două săptămâni.
Tot ce trebuie să faci este să păstrezi aceste legume în pungi de hârtie găurite. Ele își vor păstra proprietățile mai mult timp și nu vor fi afectate de mucegai cel puțin câteva luni. Iar pentru a păstra ceapa verde, leguma se curăță de murdărie și se pune într-un pahar cu apă. Acest truc îi prelungește durata de viață cu 15 zile.
Citește și De ce să lași o lingură în punga cu castraveți. Secretul pe care sigur nu l-ai știut până acum
Se întâmplă ca mirosul înțepător al usturoiului să îți rămână pe palme, după ce ai curățat câțiva căței. Ei bine, în primul rând, este important să nu duci mâna la ochi, deoarece te vor ustura.
În al doilea rând, pentru a scăpa de mirosul de usturoi de pe mâini, tot ce trebuie să faci este să freci palmele cu oțet și zeamă de lămâie, ingrediente menite să neutralizeze izurile.
O altă metodă este să folosești cartofi cruzi sau mere. Mai exact, taie un cartof sau un măr pe jumătate, freacă-l pe mâini, apoi continuă cu săpun și apă rece. Rezultatele se vor observa imediat.
Alimentele care se rumenesc, precum merele și cartofii, au o enzimă, polifenol oxidază. Aceasta poate oxida compușii sulfuroși, inclusiv tiolii și tiocianații care dau usturoiului mirosul său înțepător, transformându-i în compuși inodori.