Într-un nou studiu, cercetătorii au aflat care sunt orele la care să mănânci zilnic pentru a slăbi. Studiul mai spune că reducerea caloriilor este la fel importantă. Aceștia notează că restricțiile de timp pot duce la supraalimentarea în anumite momente ale zilei. Experții spun că ar putea exista unele beneficii dacă limitați momentul în care mâncați, dar este mai important să vă concentrați asupra alimentelor pe care le consumați. În materialul care urmează vom afla ce au descoperit specialiștii, beneficiile sunt clare.
Există o mulțime de sfaturi confuze cu privire la orele la care să mănânci zilnic pentru a slăbi. Potrivit multor experți, consumul micului dejun dă startul la arderea grăsimilor, iar 5-6 mese mici pe zi împiedică încetinirea metabolismului. Dar studiile arată de fapt rezultate mixte și nu este clar că mesele mai frecvente te ajută să slăbești.
Conform definiției, rata metabolică este numărul de calorii pe care corpul nostru le arde într-o anumită perioadă de timp. Ideea conform căreia consumul de mese mai frecvente și mai mici crește rata metabolică este un mit persistent.
Este adevărat că digerarea unei mese crește ușor metabolismul, iar acest fenomen este cunoscut sub numele de efectul termic al alimentelor. Cu toate acestea, cantitatea totală de alimente consumate este cea care determină cantitatea de energie cheltuită în timpul digestiei.
Consumul a 3 mese de 800 de calorii va provoca același efect termic ca și consumul a 6 mese de 400 de calorii. Nu există literalmente nicio diferență. Mai multe studii au comparat consumul mai multor mese mai mici față de mai puține mese mai mari și au ajuns la concluzia că nu există niciun efect semnificativ nici asupra ratei metabolice, nici asupra cantității totale de grăsime pierdută.
În general, orele la care să mănânci zilnic pentru a slăbi, sunt clasificate după momentul zilei. Așa că prima masă importantă este cea de dimineață, iar specialiștii spun că este recomandat între orele 6 și 9:45. La micul dejun se recomandă un menu bogat în proteine.
Un al doilea interval recomandat de specialiști este la aproximativ 2-4 ore după micul dejun, când putem avea câteva gustări care ne pot aduce un aport de energie pentru restul zilei.
Următoarea oră la care este recomadant să mâncăm este ora 15:00, adică prânzul, care va trebui să fie la fel de consistent ca și micul dejun. Nutriționiștii spun că este ora optimă pentru a avea o dietă bună și pentru a putea slăbi.
Alte gustări, frugale, se pot lua tot la interval de 2-4 ore după prânz, și se recomandă să nu renunțăm la ea pentru că intervine înfometarea. Și ajungem la cină, ora recomandată fiind între 17:00 și 19:00, și nu mai târziu.
Specialiștii spun că odată ce am trecut de aceste ore, mâncatul seara târziu nu face altceva decât să pună kilogramele în plus, iar tot efortul va fi în zadar.
Așadar, conform specialiștilor, acestea sunt orele la care să mănânci zilnic. Dacă vă țineți de acest regim, cel puțin două-trei săptămâni, rezultatele nu vor înceta să apară.
Probabil că ați auzit sfatul conform căruia mâncând mese mici pe parcursul zilei veți câștiga bătălia împotriva burții. Afirmația este că gustările frecvente, atâta timp cât sunt sănătoase, mențin metabolismul în funcțiune, împiedică foamea și controlează glicemia. Rezultatul final este că mănânci mai puțin.
Mâncatul zilnic la aceeași oră vă menține corpul activ în timpul orelor de lucru. Respectându-vă timpul, vă puteți menține nivelul de energie ridicat și mintea concentrată. Lipsa unei mese poate avea efecte negative asupra metabolismului organismului, poate afecta starea de spirit și performanța zilnică.
Deși există studii care se contrazic în anumite aspecte, cel mai recent studiu făcut de Harvard arată care ar fi orele la care să mănânci zilnic pentru a slăbi. Studiul spune că acest aspect ține foarte mult de o sincronizare cu ritmul circardian.
Ritmurile circadiene sunt schimbări fizice, mentale și comportamentale care urmează un ciclu de 24 de ore. Un exemplu de ritm circadian legat de lumină este somnul de noapte și starea de veghe în timpul zilei.
Cu un regim clar alimentar și ținându-te de orele la care să mănânci zilnic, vei avea și rezultate. Tentațiile sunt mari în aceste zile, dar decât să te chinui cu kilogramele în plus, mai bine ține un regim bun și scapi de probleme.