Cu siguranță românii și-au îndreptat mai mult privirile spre locurile deosebite din România în perioada pandemiei. Mulți din cei care alegeau locurile exotice pentru vacanțe sau excursii au rămas uimiți de câteva zone din țara noastră pe care nu le știau și care i-au făcut să își dorească să se întoarcă la primele zile de concediu. Un număr mare dintre aceștia au dat de o stațiune cu adevărat specială ce are ape vindecătoare. Unde se află zona cu puteri tămăduitoare? Turiștii străini bat drumurile doar ca să vadă asta!
Majoritatea românilor se gândesc să plece din țară atunci când își fac planurile de concediu. Iată că tocmai criza sanitară i-a făcut pe mulți să ia la pas România, observând astfel ce au pierdut în anii în care au plecat departe de meleaguri pentru momentele de relaxare.
Cu siguranță majoritatea românilor nu cunosc toate locurile fantastice de la noi și mai ales această stațiune. Băile Govora se află la 22 de km de Râmnicu Vâlcea.
Stațiunea este una din cele mai bogate de la noi și din Europa în apele iodurate și bromurate de origine organică. Locul este cunoscut în special pentru varietatea și caracterul terapeutic al proprietăților apelor, fiind singura din România cu ape minerale.
Apele au în compoziție: ape sărate iodurate, bromurate, sulfuroase foarte concentrate, ape hipotone, sulfuroase, bicarbonate, sodice, calcice şi magneziene.
Turiștii vin aici din mai multe motive, dar majoritatea vor să își rezolve astfel de probleme:
– Acces Băile Govora
Aerian: Aeroportul Sibiu – 100 km, București – 200 km, Craiova la 110 km.
Terestru – distanțe către principalele orașe din zonă: Pitești – 80 km, Sibiu – 120 km, Craiova – 150 km, București – 200 km, Brașov – 210 km, Târgu Jiu – 100 km.
– Împrejurimi și agrement în Băile Govora
Teren de tenis, teren de minifotbal, ștrand cu ape minerale
Numeroase mănăstiri din secolele XIV-XVII (Govora, Horezu, Cozia, Arnota, Bistrița)
Peștera Polovragi
Centre tradiționale de olprit la Horezu li Vlădești
Colecția de Etnografie de la Măldărești
Centrul de țesături și port tradițional popular de la Vaideeni
Ruinele Castrului roman Pons Ventus de la Caineni
Defileul Oltului Turnu Rosu – Cozia (47 km săpați în Munții Căpățănii, Lotrului și Făgărașului)
Muzeul Satului Vâlcean din Bujoreni
Muzeul de Artă din Râmnicu Vâlcea