Dacă dorești să prepari un ficat de pui gustos și suculent, iată câteva dintre trucurile pe care gospodinele vi le expun. Ai nevoie doar de câteva ingrediente pe care le găsești, cu siguranță, la tine în cămară sau frigider. Ce pași trebuie să urmezi pentru ca preparatul tău să fie unul desăvârșit.
Dacă te afli într-o pană de idei și nu știi ce să mai gătești pentru masa de Paște și nu numai, gospodinele îți recomandă să îi surprinzi pe cei dragi cu o porție de ficăței de pui, vită sau portc. Ce trebuie să faci pentru ca ficatul tău să fie gătit cum trebuie?
Ei bine, preparatul trebuie gătit timp de 2-3 minute, pentru a obtine o mâncare delicioasa si aromată, pe placul tuturor. Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie, pentru a te apuca de treabă:
Pentru început, se curăță ceapa si se taie rondele de grosime medie. În continuare, vei desface rondelele, le vei așeza într-o tigaie cu ulei, pe care o vei pune pe foc.
Ficatul de pui, vită sau porc se spală și se usucă pe un prosop de hârtie. Apoi, ficățeii se taie în felii subțiri de circa 1 cm, după care vei scoate canalele.
Pe o farfurie, amestecă făină cu sare și trece ficatul prin amestecul respectiv. După ce scuturi excesul de produs, ficatul se pune în tigaia încinsă, cu ceapa, la foc mediu.
Nu uita să adaugi ulei, dacă este necesar. Întoarce ficatul pe cealalta parte dupa 1 minut și jumătate. Apoi, ficatul se prajeste pe rondelele de ceapa, de aceea nu se arde și se îmbibă cu arome delicioase.
Perpelește ficățeii pe o parte și pe alta, până când vor fi bine făcuți. Se amestecă ficățeii cu puțină ceapă și se mai gătesc pentru încă 15-20 de secunde. La final, mâncarea se scoate de pe foc și se pune la uscat, pe o farfurie peste care ai pus câteva foi de hârtie prosop.
Ficățeii de porc, vită sau pui conțin fier și au multe beneficii asupra organismului uman. Se pot servi cu tot felul de garnituri, precum piure, orez, cartofi prăjiți sau salată asortată de vară.
Citește și Secretul bonetelor bucătarilor s-a aflat. De ce au maximum 100 de pliuri, de fapt