Ce greșeli fac oamenii când cumpără mâncare. Iată ce trebuie să faci ca să cheltui mai puțini bani pe mâncare. Se știe că dacă manifești o chibzuială mai mare la cumpărături, ai șansa să faci economii și să rămâi cu mai mulți bani în portofel. Însă cum poți adopta un astfel de comportament la shopping.
Se întâmplă adesea să pornești cu o anumită listă de produse de cumpărat în minte și cu un anumit buget alocat, însă să constați, la finalul cumpărăturilor, că ai cumpărat mai multe produse sau că ai depășit bugetul propus. În această situație ar trebui să privești mai atent la obiceiurile tale de consum și să corectezi acele greșeli care îți pot goli portofelul, atunci când te afli la o sesiune de cumpărături. Ce ar trebui să faci.
Poți urmări toate produsele pe care trebuie să le reaprovizionezi în timpul lunii. Când mergi la cumpărături, poți enumera toate articolele pe culoar sau pe categorie, în așa fel încât să nu mai fie nevoie să răsfoiești prea mult produsele. Asta te-ar putea ajuta să rămâi concentrat doar pe cumpărăturile de care ai nevoie.
Asigură-te, de asemenea, că ai cu adevărat nevoie de un produs anume și că îl vei folosi. Apoi verifică data de expirare, deoarece majoritatea produselor sunt aproape de ea. Apoi, verifică dacă oferta este una bună. Uneori, două cantități mai mici dintr-un produs pot costa fel ca unul mare care este la reducere.
Asta se întâmplă des, iar având senzația de foame, ești tentat să cumperi mai multă mâncare decât ai nevoie. În plus, având senzația de foame te poți îndrepta mai mult către alimentele bogate în calorii. Fă-ți un obicei din a căuta mărcile și produsele pe care le utilizezi de regulă și compară prețurile. Stabilește ce magazin le vinde la cel mai mic preț.
Probabil că vei folosi mai mult orez atunci când gătești decât ai avea nevoie, dacă ai o cutie mai mare în loc de una mai mică, astfel că trebuie ții cont de acest aspect. Produsele potrivite pentru a fi cumpărate la vrac sunt:
De asemenea, ca să cheltui mai puțini bani la cumpărături, se recomandă să faci un plan și să îți respecți bugetul. Altfel, poți ajunge să plătești mai mulți bani în timp ce încerci să economisești bani cumpărând lucruri de care nu ai cu adevărat nevoie.