05 apr. 2022 | 11:10

Coşul de cumpărături al românilor s-a scumpit iar. Luna în care va atinge apogeul scumpirilor

Social
Coşul de cumpărături al românilor s-a scumpit iar. Luna în care va atinge apogeul scumpirilor
Românii dau mai mult pe cumpărături: noi scumpiri

Românii au parte de noi scumpiri! Produsele obișnuite din coșul de cumpărături se găsesc la rafturi cu un preț mai mare. Un analist a subliniat când va fi atins vârful scumpirilor. Mulți dintre oameni abia mai țin pasul cu cheltuielile de zi cu zi și se gândesc din ce în ce mai mult la ce vor pune pe masă în ziua de Paște. Care sunt alimentele care au acum un preț mult mai mare decât cel știut de cumpărători în urmă cu două săptămâni?

Coșul cumpărăturilor românilor s-a scumpit: schimbările din ultimele două săptămâni

Valul de scumpiri mai are foarte puțin până să atingă apogeul. Criza facturilor și prețurilor mari la carburanți au adus prețuri mai mari pe rafturile supermarket-urilor.

Coșul de produse este acum mai scump. Prețul unui kilogram de roșii a crescut cu 3 lei în ultimele 14 zile, iar cifrele continuă să urce, spun specialiștii.

De asemenea, un kilogram de ardei Kapia a ajuns la 3 lei, salata verde la 1 leu și 50 de bani, iar un litru de ulei este cu 11 bani mai mult.

,,Vor atinge un maxim istoric în luna…”

Oamenii s-au resemnat și susțin că nu au încotro: „luăm mai puțin, în cantități mai mici”. Un analist a subliniat că luna în care se va atinge un maxim istoric al scumpirilor va fi luna iunie. Banca Națională ne va anunța atunci că vom avea o inflație de 11.28%.

„Mare parte din produsele alimentare pe care noi le cumpărăm din magazine vin din import. 2022 va aduce un vârf al scumpirilor la alimente cum nu s-a văzut în ultimii 20 de ani.

Scumpirile vor atinge un maxim istoric în luna iunie, atunci când Banca Naţională ne anunţă că vom avea o inflatie de 11.28%.”, susţine analistul economic Adrian Negrescu.

Mai mult decât atât, carnea de pui s-a scumpit și ea. Un kilogram de pulpe de pui în februarie costa 13 lei și 99 de bani, iar astăzi o putem lua din magazine cu 15 lei și 40 de bani. Un kilogram de piept de pui s-a scumpit cu 2 lei în aceeași perioadă de timp.

Scumpiri după criza îngrășămintelor din agricultură

„Furajele reprezintă 75% din costul total al animalelor. Lucrăm în pierdere care e cam 1 leu 50 de bani pe fiecare kg de carne de porc în viu. Anul trecut în decembrie – ianuarie aveam carcasa la 8 lei.

Anul aceste la 7.80 bani kg de carcasa în condițiile în care anul trecut și în 2020 foloseam cerealele la un preț de 55-65 de bani kg, azi le folosim la un leu și 20, mai mult ca dublu”, ne avertizează și Dimitrie Muscă, director și proprietar al Combinatul Agro Industrial Curtici din Arad. (Sursa: românia.europaliberă.org)

Parteneri
Drama actorului Valeriu Pavel Dan. Ce a îndurat cu un an înainte de moarte
Redactia.ro
Horoscop săptămâna 18-24 octombrie. Două zodii primesc vești bune, iar un nativ trece printr-o situație tensionată
Click.ro
„Putin are o retorică din ce în ce mai iresponsabilă.” Reacția NATO după ce o dronă rusească a pătruns în spațiul aerian al României
Digi24
Propunerea INDECENTĂ primită de Prințesa Diana de la un celebru miliardar. E INCREDIBIL ce a putut să-i spună!
Vocea.biz
Ea e 'prințesa' lui Țiriac! Cu ce se ocupă Ioana, singura fiică a miliardarului român / FOTO
Unica.ro
Scandal uriaș în lumea divelor. Ilinca Vandici și Lora, vorbe usturătoare
EVZ.ro
Lora o pune la punct pe Ilinca Vandici după ce aceasta a comentat despre nunta cântăreței! Ce a enervat-o la culme pe artistă 
Spynews
Vladimir Putin a renunțat, e definitiv! Decizia ISTORICĂ a Rusiei. Toată planeta aştepta anunțul
Capital.ro
Sfântul pe care îl sărbătorim azi, 18 octombrie. O mulțime de români îi poartă numele. E cruce neagră în calendar
Avantaje
VIN BANII pentru ajutorul de încălzire! Iată cine primește banii
Mediaflux
Cum arată Gina Felea în 2024! A împlinit recent 40 de ani și a trecut printr-o transformare uriașă | FOTO
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Imagini din garsoniera în care locuiește Ioana Tufaru, după ce a plecat din casa lui Gigi Becali: „Luca are în sfârșit camera lui”
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro