Un medic trage un semnal de alarmă pentru toți românii. Oamenii trebuie să fie din ce în ce mai atenți la ceea ce consumă. Cumpărăturile trebuie să fie luate în serios mai mult în zilele noastre, pentru că până și etichetele pot să ne păcălească. Neurochirurgul Alexandru-Vlad Ciurea spune că odihna, oxigenul și apa sunt importante, iar pe lângă acestea „mâncarea este importantă pentru creierul nostru”.
Neurologul Alexandru-Vlad Ciurea a spus că mâncarea este la fel de importantă pentru creierul nostru precum apa, odihna și oxigenul. Acestea formează o echipă bună care ajută trupul și mintea să acționeze în conformitate cu nevoile noastre.
Specialistul a susținut că cel mai bun supliment alimentar pentru organism este mâncarea cât mai naturală. Din păcate, în zilele noastre multe dintre produsele pe care le găsim în supermarket-uri sunt procesate.
Cel din urmă a subliniat că alimentele de la țară sau de la micii producători sunt perfecte pentru o alimentație echilibrată și sănătoasă.
De asemenea, oamenii trebuie să țină cont de faptul că ingredientele pe care le folosim la mesele de zi cu zi nu trebuie să stea mult la congelator și să nu aibă aditivi sau coloranți.
„Cel mai bun supliment alimentar pentru organism este mâncarea cât mai naturală. Cea de la țară, dacă se poate, de la micii producători.
O mâncare ținută cât mai puțin la congelator, fără aditivi, fără coloranți. Pentru că, pe lângă apă, odihnă și oxigen, și mâncarea este importantă pentru creierul nostru.
Este bine de știut că mâncarea procesată vine uneori „la pachet” cu surprize neplăcute pentru organism, celebrele E-uri. Unele sunt teribil de periculoase”, a scris acesta pe Facebook.
Un exemplu este E951. Acesta este un potențiator de arome sintetic ce este de aproape 200 de ori mai dulce decât zahărul. El se descompune în acid aspartic și suprastimulează neuronii până la epuizare. De asemenea, îndulcitorul poate produse migrene, amețeli, oboseală cronică și multe altele.
„Un exemplu: E 951, îndulcitor și potențiator de arome sintetic. Este de aproape 200 de ori mai dulce decât zahărul! Se descompune, printre altele, în acid aspartic.
Acesta suprastimulează neuronii, până la epuizare și distrugere. Prin urmare, produce migrene, amețeli, oboseală cronică și multe altele. Nu întâmplător este interzisă utilizarea acestui E 951 în alimentele destinate sugarilor și copiilor mici”, a mai detaliat expertul.