Secretul longevității japonezilor. Totul constă în acest stil de viață genial

Secretul longevității japonezilor. Totul constă în acest stil de viață genial
Secretul longevitatii japonezilor. Totul consta in acest stil de viata genial

Te-ai gândit vreodată care este secretul unei vieți lungi și prospere. De mii de ani, cultura japonezilor a fascinat o lume întreagă. Pe lângă faptul că sunt genii în domeniul tehnologiei și au un cod de onoare de la care nu se abat niciodată, niponii au un stil de viață impresionant, bazat pe o alimentație sănătoasă. Ce mănâncă de fapt, locuitorii din Japonia, pentru a se menține veșnic tineri.

Secretul longevității japonezilor

Japonezii au reprezentat, dintotdeauna, unul dintre cele mai respectate și apreciate popoare ale civilizației mondiale. Educați, manierați, sclipitor de inteligenți, inventivi și foarte echilibrați, niponii au un stil de viață aparte care i-a ajutat să descopere secretul vieții veșnice. Preparatele preferate ale cetățenilor din Japonia sunt, fără doar și poate, cele pe bază de orez, pește și legume.

Japonezii prepară orezul și legumele în diferse feluri, iar cea mai populară rețetă o reprezintă orezul prăjit în stil japonez, un preparat tradițional din Țara Soarelui Răsare. Binețeles, așa cum am scris și mai sus, legumele nu lipsesc de la nicio masă, fiind unul dintre elementele principale de la orice prânz sau cină.

Niponii adoră fructele de mare și gătesc cu plăcere creveții cu orez. Cât privește pasiunea lor pentru pește, japonezii adoră să consume ton, somon, anghilă, trestie de mare, puffer, macrou și alte specii bogate în Omega 3 și alte uleiuri sănătoase, benefice organismului uman.

Cât de longevivi sunt japonezii

Mâncarea sănătoasă pe care cei din Japonia o consumă este, cu siguranță, unul dintre factorii principali care au crescut speranța la viață a acestui popor. Alimentația și mișcarea sunt reguli importante în rutina lor de zi cu zi, lucruri de la care nu se abat niciodată. Disciplina niponilor este de invidiat.  Speranța de viață în Japonia este cea mai mare din lume, locuitorii trăind mai mult de 81 de ani.

Mulți s-au întrebat care sunt trucurile japonezilor pentru a avea o siluetă de invidiat. Ei bine, una dintre regulile lor de alimentație este că nu mănâncă niciodată pâine, ci o înlocuiesc cu orezul. De asemenea, aceștia se abține de la prăjeli și condimente, deoarece preferă mâncarea fiartă sau la cuptor.

„Japonezii ţin şi o dietă cu soia, peşte şi legume. Acestea au un rol important anticanceros. În plus, mănâncă foarte mult peste oceanic şi alge, bogate în minerale, mai ales iod şi flor şi sunt surse foarte bune de acizi graşi omega-3”, scriu cei de la doctorulzilei.ro

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI