Stăpânii vor să știe din ce în ce mai mult despre prietenii lor, așa că specialiștii au adus în prim-plan mai multe detalii despre gesturile pe care le fac animalele de companie. Micuții din jurul nostru adoră să arate cât de bine se simt în preajma stăpânului lor sau dacă ceva nu le este pe plac. Ce înseamnă când un câine stă pe picioarele tale? Mulți cred că semnfică doar faptul că dorește atenție. Ce ascunde, de fapt, gestul?
Câinii sunt cei mai buni prieteni ai oamenilor. Aceștia adoră să spună anumite lucruri prin câteva gesturi foarte puternice pentru ei. De exemplu, atunci când îți aduce un cadou el vrea cu adevărat să îți spună că te iubește.
Dacă doarme în patul tău, micuțul nu caută decât să fie din ce în ce mai aproape de tine și să îl ai în intimitatea lui. Mulți stăpâni au observat că majoritatea dintre ei adoră să se pună cu capul sau cu tot corpul pe picioarele lor.
În modul acesta el vrea să le spună celorlalți că tu ești al lui. Dacă patrupedul este timid și pasiv, mai încearcă să îți spună că are nevoie de protecția ta. În cazul în care se uită lung și atent la tine, este semn de afecțiune și încredere.
Cei care au animăluțe de companie trebuie să știe că trebuie să fie foarte responsabili, atenți la nevoile lor și la toate obiceiurile pe care le au.
De asemenea, este indicat să ții legătura cu medicul care îi asistă creșterea pentru a afla ce e bine să îi dai de mâncare și cât, în funcție de vârsta lui sau de anumite probleme de sănătate.
„Carnea de porc și mezelurile sunt total excluse din alimentația câinilor, deoarece salitra folosită la mezeluri este foarte toxică la câini. Ambele produc diaree și eczeme extrem de greu tratabile.
Organele nu au decât extrem de puține proteine și fermentează foarte rapid. De aceea este interzisă folosirea lor în alimentația câinilor, în special a puilor și a câinilor în creștere sau convalescenți.
Fasolea și mazărea sunt dușmanii de moarte ai câinilor pentru că fermentația produsă este în 90% fatală acestora. Cartofii nu sunt digerați de către câini și produc și ei fermentație. Morcovul asigură necesarul de sodiu al câinilor și de aceea nu trebuie să punem sare în mâncarea lor nici măcar pentru gust”, a detaliat Cezar Osinceanu, pentru dcnews.ro.