29 mart. 2022 | 12:44

De ce e bine să pui oțet în apa în care fierbi cartofii. Rezultatul este extraordinar

Diverse
De ce e bine să pui oțet în apa în care fierbi cartofii. Rezultatul este extraordinar
De ce e bine sa pui otet in apa in care fierbi cartofii. Rezultatul este extraordinar

Gospodinele găsesc tot felul de trucuri interesante pentru a-ți face viața cât mai ușoară. De exemplu, știai că apa în care fierbi cartofii nu trebuie aruncată ulterior? Mai mult de atât, în apă este recomandat să pui puțin oțet, pentru ca mâncarea să arate cât mai bine.

De ce trebuie să pui oțet în apa în care au fiert cartofii

Știai asta? Când gătești cartofii pentru a prepara o salată de boeuf, tot ce trebuie să faci este să pui puțin oțet în apă când fierbi barabulele. De ce? Pentru că oțetul face ca legumele să formeze o crustă subțire, care îi ajută să-și mențină forma.

Indiferent că fierbi cartofii pentru orice alt deliciu culinar, cartofii pai, chiar și făcuți la cuptor, pot deveni fragezi la interior și crocanți la exterior.

Atunci când vrei să prepari cei mai buni cartofi prăjiți ca la restaurant, cei prăjiți în ulei trebuie să fie mai întâi fierți în apă cu câteva linguri de oțet alb și sare. Apoi, aceștia se scurg și se feliază. Se pune o tigaie cu mult ulei la încins și se prăjesc cartofii până când devin aurii.

Oțetul alb din timpul fierberii frăgezește cartofii, iar sarea îi ajută să elimine excesul de amidon și să nu se lipească unii de alții în tigaie. Încearcă și tu acest truc, cât de curând posibil. Nu uita, la final, să îi pui pe fâșii de hârtie prosop, pentru a-i scurge bine de ulei.

Ce se întâmplă dacă pui zeamă de lămâie în apa în care fierb cartofii

Dacă nu ai oțet la îndemână, nu e nicio problemă. Poți folosi oricând zeamă de lămâie în apa în care fierb cartofii, iar rezultatul va fi la fel de bun.

Atunci când te zorești să pleci undeva, însă ai poftă de cartofi fierți sau de un piure delicios, poți apela la un truc genial.

Gospodinele au împărtășit o rețetă care o să te facă să nu mai petreci prea mult timp în bucătărie. Cartofii tăi sau alte legume o să fie gata în 10 minute, astfel că multă lume o să își dorească să îți afle secretul.

Trebuie să pui legumele într-o pungă de plastic, apoi să adaugi 100 ml de apă. Leagă bine punga pentru ca să nu intre aer. Aceasta trebuie să fie lăsată într-o farfurie și înțepată în mai multe locuri folosind o scobitoare. Lasă totul în cuptorul cu microunde timp de 10-12 minute la cea mai mare putere.

Digisport.ro
După 3 ani și jumătate de amenințări și vorbe "grele", au bătut palma pentru "împăcarea anului". "Asta i-am zis!"
Stirile PROTV
Câți bani a reușit să facă o femeie care a reciclat sute de PET-uri de la Pelerinajul Sfintei Parascheva din Iași
PlaySport
IMAGINILE MOMENTULUI! Arbitra de 24 de ani a fost prinsă cu observatorul de 3 ori mai în vârstă ca ea și video-ul compromițător a fost făcut public!
Ego.ro
Elena Udrea, de nerecunoscut!!! Fosta blondă de la Cotroceni, extrem de slabă și cu părul creț
ProActual
Imaginile pe care Gabriela Firea le-ar vrea șterse de peste tot! Cum a fost surprinsă
EVZ.ro
Idilă ca în telenovele, în lumea mondenă a Capitalei. Alex Bodi, Cristian Costin și Meko, implicați
Spynews.ro
Simona de la Insula Iubriii, mesaj tranșant pentru ispita Anamaria. Consideră ca ar fi fost interesată de Claudiu și după terminarea competiției: “Nu sunt pansamentul nimănui”
PRO TV
Influencerul Adrian "Elicopter de luptă" a fost prins beat la volan, după ce a fugit de poliție în Pitești! Fratele tânărului, arestat pentru ultraj
Adevarul
Culisele clipului realizat de Mr Beast, cel mai cunoscut YouTuber din lume, la Salina Turda. De ce nu a spus unde este și cât l-a costat chiria spațiului
BZI.ro
Iulia Vântur și Salman Khan, amenințați cu moartea! Prietenul cel mai bun al actorului a fost ucis!
Viva.ro
Wow! Cum arată Elena Gheorghe nemachiată și fără filtre de înfrumusețare: „Să nu ziceți că mă arăt doar când sunt frumos aranjată”
Parteneri
De ce sunt evreii atât de bogați și inteligenți. Gestul pe care-l fac femeile din Israel în timpul sarcinii
Redactia.ro
Trucul matematic prin care poți afla vârsta unei persoane. Trebuie doar să știi ultima cifră a numărului de telefon
Click.ro
Războiul din umbră care ar putea arunca Rusia într-o criză economică. Amenințarea Arabiei Saudite
Digi24
Propunerea INDECENTĂ primită de Prințesa Diana de la un celebru miliardar. E INCREDIBIL ce a putut să-i spună!
Vocea.biz
Wow, ce rochie! Românca Romina Gingașu, soția miliardarului Piero Ferrari, apariție de senzație într-o ținută Dolce & Gabbana / FOTO
Unica.ro
Iarna vine mai devreme. Ultima prognoză de la ANM
EVZ.ro
Simona de la Insula Iubriii, mesaj tranșant pentru ispita Anamaria. Consideră ca ar fi fost interesată de Claudiu și după terminarea competiției: “Nu sunt pansamentul nimănui”
Spynews
Apar NOII BANI. Bancnote Euro pentru România. Anunț pentru cei care preferă moneda europeană
Capital.ro
Imagini fabuloase din casa Andreei Raicu! Vedeta locuiește doar cu Honey și a investit o avere în vila de lux. Terasa, mare cât un teren de baschet, e amenajată ca în Bali
Avantaje
S-A AFLAT cine va fi VIITORUL PREȘEDINTE al ROMÂNIEI! CUTREMUR în POLITICĂ
Mediaflux
Simona de la Insula Iubriii, mesaj tranșant pentru ispita Anamaria. Consideră ca ar fi fost interesată de Claudiu și după terminarea competiției: “Nu sunt pansamentul nimănui”
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Când începe sezonul 14 Chefi la Cuțite. Premiera este mai aproape decât te aștepti
Antena 1
Ce țări au același imn? O melodie este împărțită de 3 state!
Shtiu.ro