Ce truc simplu trebuie să folosești pentru ca ardeii din curte să crească mai repede. Se știe că primăvara este sezonul în care grădinarii își plantează semințele și legumele specifice sezonului. Grădina prinde viață pentru că abundă de plante de tot felul. Roșiile pot fi semănate începând din luna martie, dar și ardeiul, extrem de folosit la mâncare, cultură timpurie se face în perioada 20-25 februarie, iar
ardeiul gras pentru culturile obişnuite de vară se plantează între 25 februarie – 15 martie.
Însă dacă ardeiul din grădina ta se dezvoltă greu, mai întâi trebuie testat pH-ul solului. Trebuie să știi că ardeii nu cresc în solurile acide, întrucât nu pot asimila substanțele nutritive din ele. Dacă ai întâmpinat și tu o astfel de problemă, se poate recurge la o soluție simplă, care are rolul de a modifica pH-ul solului și va fertiliza tufele de ardei.
Trebuie să știi că volumul paharului folosit este 250 ml.
Mai întâi se amestecă toate ingredientele. Se toarnă câte un litru din soluția obținută la baza fiecărei tufe. Trebuie să irigi neapărat solul înainte de fertilizare. Peste câteva zile nu vei mai recunoaște tufele. Toate vor fi verzi, frumoase și vor crește activ.
Creta conține mult calciu, iar asta reprezintă o soluție foarte bună pentru prevenirea putregaiului. Atunci când tufele încep să rodească, trebuie să le fertilizezi cu un îngrășământ natural, bogat în potasiu.
Acesta stimulează fertilizarea abundentă. Dacă nu găsești un asemenea îngrășământ în comerț, poți să îl înlocuiești cu cenușă de lemn: 2 pahare de 250 ml la 10 litri de apă. După ce se combină cu apa, se lasă la macerat pentru 24 de ore, după care se aplică pe solul umed.
Pentru a îngriji optim ardeiul din grădină, mai trebuie să ai în vedere și eliminarea buruienilor din jur. Ele oferă un refugiu pentru dăunătorii din grădină și pot să răspândească ciuperci și viruși în apropierea plantelor sănătoase de ardei iute. Prin urmare, este bine să înlături mereu buruienile manual sau să utilizezi prășile mecanice.
Ca să recoltezi ardeii, trebuie să strângi legumele cu o foarfecă sau un cuțit, apoi să îi păstrezi în frigider. Asigură-te că ai cules toți ardeii, înainte de a veni primul îngheț de toamnă.