17 mart. 2022 | 18:10

De ce unele flacoane cu medicamente au vată în ele. Pariu că nu știai acest detaliu

Utile
De ce unele flacoane cu medicamente au vată în ele. Pariu că nu știai acest detaliu
Motivul pentru care unele flacoane de medicamente au vată în ele

Unii producători pun vată în unele flacoane de medicamente. Deși mulți au observat acest detaliu, au trecut rapid peste. Există totuși un motiv întemeiat pentru care bucata de bumbac se află în tuburile cu pastile. Puțini știu, dar această practică a început încă din secolul al XX-lea. Pentru ce există vata la capătul unui flacon de medicamente? Specialiștii au venit cu explicații pentru acest lucru, dar și cu recomandări. Ce trebuie să faci cu bucata de bumbac?

Unele flacoane de medicamente au vată în ele: motivul pentru care producătorii procedează astfel

Câțiva producători au început să pună o bucată de bumbac la capătul unor flacoane de medicamente încă de la începutul secolului al XX-lea. Scopul ei a fost de a umple restul spațiului pentru ca pastilele să nu se miște.

Comprimatele pudrate nu se puteau sparge sau rupe dacă aveau lângă ele o bucată de vată. Compania care a implementat acest lucru a început în anul 1980 să fabrice tablete filmate, astfel că nu mai conta dacă pastilele se mai mișcau în recipientul lor pentru că oricum învelișul le împiedica să se degradeze în orice fel.

Ce recomandă specialiștii?

Cu toate astea, încă de mai găsește în flacoane, mai ales în cele de aspirină. Unii oameni credeau că vata nu este un semn bun și că pastilele nu sunt în regulă sau că tubul ar fi fost deschis anterior.

National Institutes of Health (NIH) recomandă totuși îndepărtarea bucății de bumbac pentru că poate atrage umezeala în cele din urmă.

Vata a devenit în cazul acesta inutilă și chiar în multe cazuri nici nu era calitativă. Baza de date cu informații despre medicamente și efecte secundare a arătat că majoritatea bucăților de vată sunt fabricate din raion sau poliester.

Cum se păstrează medicamentele corect în casă?

Fiecare medicament are propria sa condiție de depozitare recomandată de medic sau scrisă chiar pe eticheta lui. Multe au nevoie de o temperatură specifică a camerei, refrigerare, îngheț sau modul în care le depozitezi.

Majoritatea pot fi păstrate la temperatura camerei, într-un loc răcoros și uscat. Locurile pot fi diverse: sertarul din garderobă, un dulap, o cutie de depozitare și un raft.

Este recomandat să eviți bucătăria pentru că umezeala și căldura de la aragaz pot altera condițiile optime de păstrare. Cel mai bun loc este într-un dulap de medicamente din baie. De asemenea, trebuie să citești cu atenție etichetele lor pentru că există întotdeauna excepții.