Pe 2 aprilie se împlinește un an de la moartea lui Gabi Luncă. Regretata interpretă de muzică lăutărească a încetat din viață, după ce a fost răpusă de virusul COVID-19 în primăvara lui 2021. Cum arată, în prezent, mormântul îndrăgitei artiste. Fiicele sale i-au făcut un adevărat templu.
În a doua zi a lunii aprilie a anului trecut, România pierdea una dintre cele mai valoroase artiste ale țării noastre. Gabi Luncă a decedat după ce a contactat virusul COVID-19 și a fost îngropată la Cimitirul Dămăroaia.
La un an de la trecerea sa în neființă, familia și apropiații regretatei Gabi Luncă i-au adus un omagiu cântăreței de muzică de petrecere, transformând mormântul său într-un templu și un loc de pelerinaj pentru toți cei care au iubit-o pe artistă.
Mormântul lui Gabi Luncă este foarte bine îngrijit de fiicele regretatei soliste. Rebeca Onoriu și surorile sale au grijă personal de locul de veci al mamei lor. Se trezesc și în toiul nopții pentru a merge la cimitir, să aranjeze și să curețe mormântul lui Gabi Luncă.
De asemenea, fiicele regretatei artiste au realizat un monument din clape de pian, pe care stă scris un vers din ultima melodie a mamei lor.
„Mă duc la cimitir la mama și la două noaptea. Mă duc să spăl mormântul la mama că e granit. Cu laveta îl șterg. E granit negru. Sunt paznici acolo, nu mi-e frică.
Indiferent, chiar dacă trece timpul, dorul crește! Nu există durere mai mare! La mama la mormânt e pelerinaj, se duc toți nepoții și strănepoții. Mama a fost iubită. La noi nu se face pomană la un an.
Pe 8 martie am fost acolo, am dus flori. De Revelion, am făcut un brad cu luminițe. I-am pus pe mormânt versuri compuse de mama din ultima ei melodie. I-am făcut un portativ muzical, nu este încă gata. Se lucrează încă la el ”, a declarat Rebeca Onoriu, în exclusivitate, pentru click.ro.
După ce Rusia a invadat Ucraina în dimineața zilei de joi, 24 februarie, peste o sută de mii de refugiați ucraineni au trecut granițele României, pentru a scăpa din calea războiului.
Fiicele regretatei artiste Gabi Luncă au luat în gazdă 47 de refugiați, cărora le-au asigurat un loc de dormit și o hrană caldă.
„Sora mea, Estera Onoriu, a luat în grijă 47 de refugiați, i-am găzduit în blocurile noastre, ale familiei Onoriu. S-a mobilizat toată familia exemplar. Sora mea, Estera, se ocupă de ei, ea știe și limba rusă.
Nepoții i-au luat de la graniță, iar Estera le-a găsit apartamente. Eu sunt binecuvântătă cu surorile mele. Estera este ca și mama mea.
Și tatăl lui Daniel Onoriu a luat 4-6 refugiați. Una dintre femeile refugiate e gravidă. Am luat refugiați ca să ne mai alinăm dorul de mama. Ne ocupam timpul cu refugiații de care avem grijă”, a completat Rebeca Onoriu.