Huawei începe să aibă probleme cu legea și în Europa. Aici, Huawei nu mai este acuzată că își spionează clienții, dar ar putea fi obligată să-și retragă și să-și distrugă toate telefoanele și tabletele.
De când Huawei a început să lanseze pe piață telefoane mai bune, se confruntă și cu o serie de probleme de legalitate în tot mai multe state unde își comercializează produsele.
Acum, pe lista statelor în care are astfel de probleme intră Germania, unde compania MPEG LA acuză Huawei, dar și ZTE că i-au încălcat brevetele de invenție pentru tehnologia AVC/H.264 (MPEG-4 Part 10), pe care le-a integrat în gadgeturile sale.
Chinezii au fost dați în judecată de compania nemțească și există deja o hotărâre, care încă nu-i definitivă, dar care îi obligă să-și retragă și să-și distrugă toate telefoanele și tabletele care folosesc acea tehnologie “furată”.
Având în vedere că decizia nu este încă definitivă, reprezentanții celor două companii au încercat să obțină suspendarea ei, dar instanța din Germania le-a respins cererea.
Deocamdată nu s-a precizat și ce telefoane și tablete folosesc fără drept o tehnologie brevetată de compania MPEG LA.
Este cea mai gravă acuzație de până acum care a ajuns și în instanță, iar dacă se ajunge la o decizie definitivă, Huawei și ZTE ar putea primi o grea lovitură de imagine. Momentan, mulți clienți sunt mulțumiți de telefoanele Huawei. Compania a arătat cu mulți ani în urmă că are potențial, dar nici nu e străină de ilegalități până la cel mai înalt nivel, iar în 2018 au atins apogeul.
Cele mai înverșunate sunt autoritățile americane, care interzic comercializarea gadgeturilor și echipamentelor chinezilor pentru că sunt suspectate că îi spionează pe cetățenii americani pentru a transmite date sensibile direct autorităților comuniste din China.