22 feb. 2022 | 13:16

Cum faci „ciorba bețivanului”, de fapt, și când trebuie să o consumi VIDEO

Utile
Cum faci „ciorba bețivanului”, de fapt, și când trebuie să o consumi VIDEO
Cum să faci celebra ciorba bețivanului?

Cum poți să faci supa bețivanului? Mulți oameni care consumă alcool au câteva evenimente unde poate întrec măsura. O vorbă din popor spune că: ,,dacă azi ți-e rău, înseamnă că ieri ți-a fost prea bine”. Efectele alcoolului prea mult se resimt de cele mai multe ori a doua zi. Îți este de foarte mare ajutor dacă mănânci la prânz ,ciorba bețivanului’, care te va ajuta să-ți fie mult mai bine. Vei vedea efectele rapid!

Rețetă pentru „ciorba bețivanului”

Specialiștii nu recomandă consumul de alcool în cantități mari. Acesta trebuie să fie băut cu măsură, în zile de sărbătoare sau de relaxare. Cu toate astea, unii băutori se lasă duși de val la anumite petreceri și profită de conjunctura fericită, astfel că își pun prea mult în pahar.

Efectele se resimt de cele mai multe ori a doua zi. Mahmureala aduce cu ea dureri de cap, dureri de stomac sau greață. În ajutor vine mereu o supă/ciorbă acră. Nimic nu e mai bun pentru un consumator de alcool decât o ciorbă acrită cu varză sau borș.

Unii oameni obișnuiesc să pună în ea corcodușe sau struguri verzi ori sare de lămâie. Trebuie neapărat servită alături de un ardei foarte iute (murat sau proaspăt) și pâine sau mămăligă. Cea mai bună este gătită cu puțină costiță afumată, dar poți să o prepari și doar cu legume.

  • Ingrediente

400 g varza murata
200 g costita
200 g carnat afumat
40 g untura
50 g faina
1 ceapa rosie mica
1
5 dl smantana
1-2 foi de dafin
Boia de ardei
1-2 catei de usturoi
sare
(zeama de lamaie)

Mod de preparare

Toarnă peste varză doi litri de apă rece, foi de dafin, costița, cârnatul afumat și lasă la fiert până ce totul se înmoaie, iar la suprafață se ridică grăsimea. Prăjește în untură puțină făină, ceapa tocată, usturoi și boia de ardei. Scoate foile de dafin din supă, tipurile de carne pusă și îmbogățește zeama cu prăjeala făcută anterior.

Asezonează cu sare sau zeamă de lămâie, iar mai apoi pune costița dezosată și taie rondele cărnatul. Un plus pentru gust va aduce puțină smântână pe care să o pui peste. Ea oferă și o textură interesantă dacă este amestecată cât zeama este caldă.

Cel mai potrivit este să o servești foarte fierbinte pentru că are grăsime și două tipuri de carne. Dacă era doar de legume, era delicioasă și rece. Nu uita ardeiul iute și o pâine caldă făcută în casă! Poftă bună!

Parteneri
Doliu în România. A murit un fost mare istoric
Redactia.ro
Fructul care e o adevărată bombă calorică. Ne îngrașă și e echivalentul a 600 grame de carne de vită
Click.ro
Prima reacție a Chinei după realegerea lui Trump
Digi24
Casa lui Ion Țiriac, MARE cât 10 terenuri de tenis! Imaginile IMPRESIONANTE din interior te vor lăsa mască
Vocea.biz
'Sunt cea mai binecuvântată! Doamne, îți mulțumesc!' Lidia Buble, anunț de ultimă oră pentru fanii ei. Artista e în culmea fericirii! Felicitări!
Unica.ro
Acești români scapă de o plată. Rămân în buzunar cu o sumă importantă
EVZ.ro
Cum va arăta casa Valeriei Lungu. Imagini cu viitoare locuință a influenceriței: “Încă din adolescență visam…”
Spynews
3 milioane de români primesc scrisoare de avertizare. Vor fi taxați în plus din 1 aprilie 2025
Capital.ro
Imagine rară cu Silvia Chifiriuc și Petre Roman. Cum au fost surprinși cei doi în Iași. „O pereche minunată”. Petre Roman nu se mai vopsește
Avantaje
BOALA SECRETĂ a lui Donald TRUMP. I-a schimbat COMPLET toată VIAȚA
Mediaflux
Cătălin Bordea, urare "specială" de ziua de naștere a lui Radu Bucălae. Ce fotografie a publicat juratul iUmor / FOTO
Spynews.ro
Două alimente consumate zilnic de români s-au dovedit a fi cancerigene
Realitatea.net
Maria Popovici a dezvăluit ce i-a revenit în urma partajului: „Farfuriile sunt la mine toate...”
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro