22 feb. 2022 | 13:16

Cum faci „ciorba bețivanului”, de fapt, și când trebuie să o consumi VIDEO

Utile
Cum faci „ciorba bețivanului”, de fapt, și când trebuie să o consumi VIDEO
Cum să faci celebra ciorba bețivanului?

Cum poți să faci supa bețivanului? Mulți oameni care consumă alcool au câteva evenimente unde poate întrec măsura. O vorbă din popor spune că: ,,dacă azi ți-e rău, înseamnă că ieri ți-a fost prea bine”. Efectele alcoolului prea mult se resimt de cele mai multe ori a doua zi. Îți este de foarte mare ajutor dacă mănânci la prânz ,ciorba bețivanului’, care te va ajuta să-ți fie mult mai bine. Vei vedea efectele rapid!

Rețetă pentru „ciorba bețivanului”

Specialiștii nu recomandă consumul de alcool în cantități mari. Acesta trebuie să fie băut cu măsură, în zile de sărbătoare sau de relaxare. Cu toate astea, unii băutori se lasă duși de val la anumite petreceri și profită de conjunctura fericită, astfel că își pun prea mult în pahar.

Efectele se resimt de cele mai multe ori a doua zi. Mahmureala aduce cu ea dureri de cap, dureri de stomac sau greață. În ajutor vine mereu o supă/ciorbă acră. Nimic nu e mai bun pentru un consumator de alcool decât o ciorbă acrită cu varză sau borș.

Unii oameni obișnuiesc să pună în ea corcodușe sau struguri verzi ori sare de lămâie. Trebuie neapărat servită alături de un ardei foarte iute (murat sau proaspăt) și pâine sau mămăligă. Cea mai bună este gătită cu puțină costiță afumată, dar poți să o prepari și doar cu legume.

  • Ingrediente

400 g varza murata
200 g costita
200 g carnat afumat
40 g untura
50 g faina
1 ceapa rosie mica
1
5 dl smantana
1-2 foi de dafin
Boia de ardei
1-2 catei de usturoi
sare
(zeama de lamaie)

Mod de preparare

Toarnă peste varză doi litri de apă rece, foi de dafin, costița, cârnatul afumat și lasă la fiert până ce totul se înmoaie, iar la suprafață se ridică grăsimea. Prăjește în untură puțină făină, ceapa tocată, usturoi și boia de ardei. Scoate foile de dafin din supă, tipurile de carne pusă și îmbogățește zeama cu prăjeala făcută anterior.

Asezonează cu sare sau zeamă de lămâie, iar mai apoi pune costița dezosată și taie rondele cărnatul. Un plus pentru gust va aduce puțină smântână pe care să o pui peste. Ea oferă și o textură interesantă dacă este amestecată cât zeama este caldă.

Cel mai potrivit este să o servești foarte fierbinte pentru că are grăsime și două tipuri de carne. Dacă era doar de legume, era delicioasă și rece. Nu uita ardeiul iute și o pâine caldă făcută în casă! Poftă bună!

Parteneri
Ce a găsit fratele Mădălinei Manole la mormântul artistei, de Crăciun
Redactia.ro
2025 este Anul Șarpelui, un an care anunță transformări profunde și șanse mari de a descoperi dragostea
Click.ro
Cresc alocațiile de stat de la 1 ianuarie 2025. Câți bani urmează să primească copiii din România
Digi24
Imagini cu Mihaela Prigoană! Văduva afaceristului este cu mult mai tânără decât el FOTO
Vocea.biz
Andreea Bostănică, în lacrimi pe Tik Tok după ce a pierdut o brățară de 20.000 euro. Influencerița a stârnit revolta internauților
Unica.ro
Piftie cu pulpe de curcan. Nu vei avea nevoie de gelatină
EVZ.ro
Cuza și-a asumat relația cu noua iubită! Prima poză oficială cu femeia din viața prezentatorului de la Neatza / FOTO
Spynews
Amendă de 15.000 de lei pentru proprietarii de apartamente. Interzis pentru cei care stau la bloc
Capital.ro
Cum arată casa de 2,5 milioane de euro a Monicăi Tatoiu. Are 9 dormitoare și mobilă de lux. Vila e o fortăreață: "Tot sistemul de protecție al casei e inventat de mine"
Avantaje
DECIZIE FINALĂ pentru românii care plătesc FACTURI! S-au anunțat PREȚURILE pe 2025
Mediaflux
Mai mulți bani pentru copiii din România din 1 ianuarie 2025! Guvernul a decis cu cât cresc alocațiile
Spynews.ro
Două alimente consumate zilnic de români s-au dovedit a fi cancerigene
Realitatea.net
Nicușor Dan, despre cum a cunoscut-o pe soţia sa, Mirabela şi unde va petrece Crăciunul. Ce spune ea despre Primarul Capitalei
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro