Atunci când ești răcit și vrei să mănânci ceva bun și cald, care să te ajute să te simți mai bine, cei mai mulți dintre oameni aleg un piure de cartofi, supe pasate sau ciorbe. Una dintre cele mai gustoase și populare ciorbe este cea cu zdrențe de ou. Se prepară repede și este foarte sățioasă. Gustul te va da pe spate.
În sezonul rece, cu toții știm că este recomandat să consumăm multe lichide și mâncăruri calde, pentru a ne proteja organismul. În plus, într-o perioadă în care virozele circulă, iar oamenii au nevoie de un preparat cald, rețeta aceasta de ciorbă cu zdrențe este soluția ideală de a te răsfăța cu ceva bun, hrănitor și gustos.
Atunci când te decizi să reduci cantitățile de mâncare și optezi pentru un fel principal gustos, slab în calorii, rețeta de ciorbă cu zdrențe de ou este ideală. Pentru cei care preferă supele, puteți opta să nu acriți mâncarea, la final.
Acum că avem toate ingredientele, este momentul să ne apucăm de rețeta propriu-zisă. Pentru început vom curăța țelina, morcovii și ceapa. Legumele se spală bine de tot și, apoi, se taie toate cubulețe.
În continuare, vom lua un recipient în care vom turna puțin ulei și vom pune la călit cubulețele de legume și cei doi căței de usturoi.
După ce legumele s-au călit, scoate usturoiul și adaugă cartofii, pe care i-a tăiat, anterior, tot cubulețe. Adaugă sare și apă, după gust. Pune compoziție pe foc, până ce cartofii sunt complet fierți.
Apoi, tot ce trebuie să faci este să adaugi un ou bătut cu sare și piper, după care vei stinge focul. Pune pătrunjelul și ciorba este gata! La final, dacă vreți să acriți ciorba cu zdrențe de ou, puneți o lingură de oțet sau zeamă de lămâie, după preferințe.
Ciorba cu zdrențe de ou este una dintre cele mai vechi și populare rețete preferate de gospodinele din România. Se prepară imediat, iar gustul este unul absolut savuros. Se poate servi atât la prânz, cât și la cină.