Protestul de cinci zile al angajaților STB a cauzat pierderi uriașe companiei. Acest lucru s-a întâmplat din cauză că nu au fost efectuați kilometrii prevăzuți în programul de transport. De asemenea, nu au fost îndepliniți indicatorii de performanță și au fost compensați călătorii afectați de eveniment. Câte milioane de lei a pierdut compania în urma zilelor în care angajații au refuzat să iasă pe traseu? „Societatea va întreprinde toate demersurile necesare pentru identificarea tuturor prejudiciilor suferite de societate”
Greva neașteptată a angajaților STB a destabilizat întreaga Capitală. Cetățenii au rămas pe drumuri în cursul celor cinci zile în care cei care lucrau în cadrul companiei de transport au decis să își spună nemulțumirile și să nu mai iasă pe traseu.
Protestul din luna ianuarie a adus piederi de peste 15 milioane de lei din cauza faptului că nu au fost efectuați kilometrii prevăzuți în programul de transport, nu au fost îndepliniți indicatorii de performanță și au fost compensați călătorii afectați, arată un document obținut de economedia.ro.
Amintim că angajații au refuzat să lucreze la începutul anului (20 – 25 ianuarie), cerând negocierea unui nou contract colectiv de muncă ce ar asigura o creștere salarială de minim 10%. Greva a cauzat aglomerație la metrou și scumpiri ale mijloacelor de transport alternativ, dar și mari pierderi ale companiei.
Se adaugă la acestea sumele la care societatea poată fi obligată la plată pentru cheltuielile suportate de călătorii care dețineau un titlu de călătorie valabil și care au fost nevoiți să găsească diverse opțiuni pentru a putea circula.
„În aceste condiții, pierderea suportată de societate și care poate fi cuantificată în acest moment este de cca.15.546.401,58 lei”, arată documentul.
Totodată, compania susține că „pentru orice alte prejudicii suplimentare dovedite, cauzate de încălcarea oricăror altor obligații stabilite în Contract, Partea în culpă este obligată la daune-interese, potrivit principiului reparării integrale a prejudiciului”.
STB mai transmite că „entitățile societății vor întreprinde toate demersurile necesare pentru identificarea tuturor prejudiciilor suferite de societate și, în funcție de atribuții vor propune măsuri de recuperare a acestora”.