Muștarul este unul dintre cele mai populare și apreciate ingrediente, fiind folosit pentru a da savoare mai multor preparate. De la mititei și cartofi prăjiți la cârnați și afumătură, muștarul este nelipsit din orice gospodărie. Iată cum poți prepara propria ta rețetă de muștar, în confortul propriei bucătării.
Muștarul este condimentul ce stă la baza celor mai multe sosuri din lume. Muștarul dulce se prepară din boabe deschise la culoare, galbene sau albe, în timp ce muștarul picant se face din boabe maronii sau negre.
Dacă îți place foarte mult muștarul și, pentru tine, este un condiment care nu lipsește din frigider, atunci rețeta aceasta este pentru tine. Ești sătul să cumperi borcane de muștar din comerț? Atunci, gospodinele au descoperit o metodă rapidă de a prepara muștar de casă, chiar la tine în gospodărie. Ai nevoie doar de câteva ingrediente.
Înainte de a ne apuca de rețeta propriu-zisă, trebuie să știm faptul că, pentru a obține gustul iute al muștarului, trebuie să amestecăm pudra obținută prin zdrobirea boabelor de muștar cu apă rece, după care vom adăuga alte arome.
Pentru început, vom pune seminţele de muştar într-un castron de sticlă sau porțelan, peste care vom turna apă. Semințele se lasă la înmuiat, preț de 2 ore. Apa se scurge, iar soluția se pune în blender, transformându-se, astfel, într-o pastă.
Peste pasta de muștar vom adăuga oțet și, din nou, puțină apă. Puteți pune miere, pentru a îndulci muștarul, apoi adăugăm sare. Pentru a face muștarul picant, gospodinele incorporează hrean sau ghimbir.
După ce am pus toate ingredientele peste pasta de muștar, preparatul se lasă să se odihnească timp de jumătate de oră, după care se mai adaugă puțină apă. După ce s-au scurt cele 30 de minute, muștarul de casă se servește cu mititei, cârnați sau pastramă.
În cazul în care doriți să preparați un sos de muștar, aveți nevoie de:
Tot ce trebuie să faceți este să amestecați toate ingredientele de mai sus, până obțineți un sos extrem de fin. Sosul de muștar poate fi consumat cu friptură și cartofi prăjiți.