Muștarul este unul dintre preparatele care nu lipsesc din niciun frigider. Se poate consuma cu o mulțime de alimente și cărnuri și este ideal de pus în dressingurile de salate și în sandvișuri. Cu toate acestea, muștarul din comerț pare să nu aibă același gust și vine la pachet cu o mulțime de conservanți și substanțe precum coloranți. Ca să eviți toate acestea, poți prepara singur acasă muștar din doar câteva ingrediente.
Muștarul este un condiment folosit în multe bucătării ale lumii și este ingredientul principal din cele mai celebre sosuri din lume. Doar că muștarul din comerț conține și făină pe lângă acele boabe delicioase, aditivi, E-uri și alte substanțe.
Muștarul aduce o mulțime de antioxidanți și minerale, pe lângă gustul delicios. Conține acizi grași și omega 3, dar și potasiu, calciu, mangan și fier.
Boabele de muștar deschise la culoare combinate cu oțetul fac un muștar dulce, în timp ce varianta picantă se obține din boabele maronii și apă rece.
Boabele galbene sau albe sunt dulci, în timp ce boabele închise la culoare sunt picante. Un amestec de boabe deschise și închise la culoare dau muștarul de iuțeală medie.
Se lasă boabele de muștar la înmuiat timp de 2 ore, apoi se scurge apa și se dau semințele prin blender până se formează o pastă.
Se adaugă oțet și puțin apă, miere, sare și hrean.
Se amestecă bine ingrediente și se lasă pasta de muștar 30 de minute. Se adaugă puțină apă și se servește.
Dacă vrei să faci muștar din pudra obținută din boabe, se adaugă doar apă rece, pentru că cea caldă va distruge gustul muștarului.