Pieptul de pui este recunoscut pentru conținutul său redus de grăsimi, fapt pentru care este recomandat în curele de slăbire. Preparat cum se cuvine, fiert în apă cu sare și condimente, acest aliment înnobilează deopotrivă salatele și sandvişurile. Află secretele folosite de bucătari pentru a obține un piept de pui moale și suculent, perfect pentru orice masă.
Dacă este gătit cum trebuie, pieptul de pui este moale, suculent și cât se poate de gustos. Pentru un rezultat ca la carte, vei avea nevoie de următoarele ingrediente:
Condimente: usturoi zdrobit, frunze de dafin, piper boabe, ghimbir tăiat feliuţe subţiri, ceapă tăiată julien, verdeţuri sau orice alte condimente sau ierburi aromatice, după bunul plac.
Cum fierbi pieptul de pui. Etape:
Citește și: Preț colosal în Mamaia pentru piure, piept de pui și salată de varză. Ai da banii aceștia pe ele?
După ce a fiert, se scoate carnea din oală și se așează pe un tocător. Pieptul de pui poate fi servit atât cald, la temperatura camerei sau rece, după propriile preferințe.
Dacă ai gătit carnea cu tot cu os, când se răceşte suficient de mult cât să poată fi manevrată, aceasta se dezosează. Oasele se repun în cratiță și se fierb până se reduce lichidul. Zeama obținută se foloseşte apoi ca bază pentru supe sau orez.