Dieta cu goji și ghimbir. Oamenii au început să înțeleagă cât de important este să ai un stil de viață sănătos și cât de bine este pentru organismul lor. Foarte mulți au început să reducă din dulciuri și alte plăceri nevinovate. Pe de cealaltă parte, alții au apelat la diete pentru a pierde câteva kilograme în plus. O dietă din ce în cea mai populară este cea cu goji și ghimbir.
Fructele goji sunt considerate super-alimente sau fructe minune deoarece au foarte multe beneficii pentru organismul nostru. Ele ajută foarte mult la slăbit iar ceaiul de goji este foarte gustos. Dar cum se consumă mai exact aceste fructe?
Oamenii de știință nu sunt tocmai foarte siguri de beneficiile acestor fructe. Dar, fanii medicinei naturiste sunt de părere că sunt benefice pentru sănătatea noastră. Au fost folosite mii de ani în Himalaya și China. Gustul lor delicios și o culoare frumoasă de roșu aprins îți fura privirea imediat. Erau recomandate pentru persoanele ce aveau afecțiuni ale ochilor, rinichilor și ficatului.
Fructele goji sunt extrem de bogata în vitamina C și foarte sărace în calorii. Poți mânca o cantitate destul de mare de fructe, fără a fi într-un surplus caloric. Acest lucru le face perfecte pentru o cură de slăbit. De asemenea, sunt o sursă bună de proteine și vitamina A. Datorită faptului că au un conținut mare de zeaxantină, sunt o sursă bună de antioxidanți. Zeaxantina nu se găsește în foarte multe fructe.
Ghimbirul este un aliment ce are proprietăți naturiste asupra organismului uman. Acest lucru este dovedit de către nenumărate studii de specialitate. Ghimbirul este un ajutor de nădejde atunci când ne confruntăm cu o serie de afecțiuni.
Provine din Asia de Sud și este folosit de secole întregi ca și condiment, dar și ca suport în medicina naturistă. Este folosit încă din antichitate și promovat chiar și de Pitagora. Ghimbirul a fost testat pentru ameliorarea manifestărilor digestive neplăcute și a tusei de către medicina chineză.
Ceaiul de ghimbir este folosit în multe cure de slăbit. Ușor de preparat și gustos, are efect de energizant și ajută în ameliorarea indigestiilor. De asemenea, dacă bei ceai de ghimbir în timpul răcelii, poate ameliora intensitatea migrenelor.
Ceaiul de ghimbir se poate consuma rece sau cald. Pentru un gust mai bun, poți adăuga miere, mentă sau lămâie. Recomandarea specialiștilor este să consumi 2-4 căni pe zi, în funcție de scopul pentru care este folosit.