31 ian. 2022 | 13:32

De ce să pui o bucată de măr în ciorbă. Secretul pe care nu-l știau gospodinele

Diverse
De ce să pui o bucată de măr în ciorbă. Secretul pe care nu-l știau gospodinele
Rezultatul e genial

Sarea poate transforma orice mâncare din fadă în delicioasă. Dar ce se întâmplă atunci când supa sau ciorba făcută în casă se dovedește prea sărată? Nu îți face griji, se întâmplă majorității bucătarilor. Există câteva remedii ușoare pentru a atenua sărarea, astfel încât să te poți bucura de munca depusă, fără să fie nevoie să o iei de la capăt cu o altă mâncare.

Metode geniale pentru a repara mâncarea

Adaugă lactate. Una dintre cele mai ușoare modalități de a compensa suprasărarea este adăugarea de lactate. Dacă ai produse lactate în frigider, pune o lingură de iaurt, smântână, lapte sau smântână lichidă în castron înainte de servire. Aroma neutră a produselor lactate are o funcție de diluare și, de asemenea, adaugă cremozitate supei.

Laptele de nucă de cocos, avocado sau puțin ulei  ulei de măsline pot avea o funcție similară pentru supele vegane.

Acid. Poate părea contraintuitiv, dar adăugarea unei cantități mici de acid în ciorbă poate anula o parte din gustul sărat prin distragerea atenției papilelor gustative. Stoarce suc de lămâie sau pune oțet de cidru de mere. Și dacă gătești un fel de mâncare care conține roșii zdrobite, mai adaugă câteva – roșiile sunt foarte acide.

Încearcă trucul cu cartofi sau măr. Pentru a combate sarea, pune un cartof crud decojit sau un măr curățat și tăiat în jumate în oala în care fierbi supa. Tuberculul bogat în amidon va absorbi lichidul și o parte din excesul de sare. Va trebui să scoți cartoful sau mărul odată ce este complet saturat de sare în plus, dar înainte de a fi complet gătit, aproximativ 30 de minute.

Se diluează. Dacă ai scăpat sare și ți-au rămas ingrediente din rețetă, poți scădea concentrația de sare adăugând mai multe din celelalte ingrediente în ciorbă. Supa clară, apa și legumele sunt cele mai bune variante. Dacă diluarea supei o face prea subțire, folosește o lingură de amidon de porumb ca agent de îngroșare.

Parteneri
Cine este soția lui Mihai Gâdea. Agatha Kundri este discretă în ceea ce privește viața sa
Redactia.ro
Povestea de dragoste care a declanşat „scandalul secolului XX” la Hollywood. Ingrid Bergman și-a părăsit familia pentru Roberto Rossellini
Click.ro
Bătaie între jandarmi într-un restaurant din București. Unul dintre ei a ajuns în comă la spital
Digi24
Imagini cu Mihaela Prigoană! Văduva afaceristului este cu mult mai tânără decât el FOTO
Vocea.biz
Imaginile momentului. Cum s-a afișat fiica Ralucăi Moianu cu soțul ei. Mara a uimit pe toată lumea când a anunțat că e gravidă la 19 ani, cu un bărbat mai în vârstă
Unica.ro
Se întâmplă foarte rar. Zi cu noroc pentru toate zodiile
EVZ.ro
Ce beneficii pentru sănătate are laptele de bivoliță. De ce ar trebui să îl consumi mai des 
Spynews
Amendă de 3.000 de lei pentru românii care stau la bloc. Proprietarii de apartamente au interzis. Muți fac asta pe ascuns
Capital.ro
Pentru el s-a transformat Maria Popovici? A fost surprinsă la ceas de seară cu un bărbat elegant și galant. Divorțul de Mincu a schimbat-o radical. 20 de imagini în care nu o mai recunoști
Avantaje
Alimentele care îți reglează glicemia. Vei observa o îmbunătățire majoră
Spynews.ro
Două alimente consumate zilnic de români s-au dovedit a fi cancerigene
Realitatea.net
Doi concurenți au ajuns la eliminare, la Chefi la cuțite. Cine a fost salvat cu amuleta și cine a ieșit
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro