28 ian. 2022 | 09:37

Emma Răducanu, criticată aspru de o legendă a tenisului: „Nu înțeleg de ce”

Sport
Emma Răducanu, criticată aspru de o legendă a tenisului: „Nu înțeleg de ce”
Emma Răducanu este departe de jocul strălucitor cu care s-a impus la US Open 2021

Emma Răducanu, criticată aspru de o legendă a tenisului. Jucătoarea britanică cu origini românești e la mare distanță de prestația uluitoare cu care a câștigat US Open 2021. Confruntată și cu probleme medicale, inclusiv la Australian Open, sportiva de 19 ani a preferat, în schimb, să-și schimbe antrenorul după triumful de la Grand Slam-iul american, din toamna trecută.

Emma Răducanu, criticată aspru de o legendă a tenisului

Emma Răducanu, criticată aspru de o legendă a tenisului. Jucătoarea britanică trăiește încă doar din gloria victoriei fantastice de la US Open 2021. De atunci, sportiva cu origini românești nu a mai realizat nimic semnificativ pe terenul de joc, adunând doar 3 victorii din 8 partide disputate.

Emma Răducanu a trecut și prin Covid-19 în decembrie, lucru ce i-a afectat pregătirea dinaintea noului sezon. În plus, ea a avut mari probleme la Australian Open cu o rană în palma dreaptă, cea cu care ține racheta. Dincolo de asta, adolesescenta de 19 ani a surprins când a decis să se despartă de antrenorul Andrew Richardson, cel alături de care reușise marea performanță de la US Open.

Gestul Emmei Răducanu i-a nedumerit pe mulți, o perioadă ea jucând, inclusiv la Transylvania Open, fără a avea un tehnician lângă ea. În noiembrie, a anunțat că va începe colaborarea cu germanul Torben Beltz, cel care o antrenase pe Angelique Kerber.

„Este evident un mare privilegiu să lucrez cu un antrenor atât de experimentat. Sunt cu siguranță foarte încântată că voi lucra cu el pe tot parcursul sezonului viitor. Am un sentiment foarte pozitiv despre tot ce va urma”, a declarat Emma Răducanu, la acel moment, citată de metro.co.uk.

„Nu înțeleg de ce”

Emma Răducanu a stârnit nedumerire, prin decizia sa, inclusiv în rândul unor foști mari jucători de tenis. Mats Wilander, fost lider ATP și câștigător a 7 Grand Slamuri, a fost de părere că, pentru vârsta ei, adolescenta britanică nu avea nevoie de un antrenor experimentat.

„Sentimentul meu e că nu e necesar să îți angajezi antrenori experimentați atunci când ai 18 ani și ești plină de viață. Trebuie să-i lăsăm pe tineri să continue să crească înainte să intervenim și să îi modelăm. Altfel, e un mare pericol, Emma poate să își încetinească dezvoltarea de care are nevoie pentru a deveni o jucătoare măreață.

Tinerii trebuie să crească în ritmul lor, iar în cazul Emmei Răducanu, nu cred că e bine să aibă mai multe voci în capul ei. Singura voce pe care are nevoie să o audă e a sa. Știe cum să câștige un Grand Slam. A făcut-o deja. Are nevoie să se distreze, să aibă voie să facă ce vrea, atât pe teren, cât și în afara lui. Trebuie să se dezvolte în viteza proprie, fără să fie forțată din exterior,” a declarat, în acel moment, Mats Wilander despre Emma Răducanu.

„Ar fi incredibil dacă ar reuși să aibă rezultate”

Acum, după performanțele slabe din debutul sezonului, o altă legendă a tenisului a criticat decizia luată de Emma Răducanu. John McEnroe, de asemenea fost lider mondial și deținător a 7 titluri de Grand Slam, a declarat că n-a înțeles de ce britanica a ales să schimbe antrenorul cu care câștigase la US Open.

„Nu înțeleg de ce a decis să schimbe antrenorul… Ai crede că dacă un antrenor te ajută să câștigi US Open nu te gândești că ai nevoie de un altul.

Nu-i va fi ușor, va avea nevoie de ceva timp. Ar fi incredibil dacă ar reuși să aibă rezultate în următorii 10 ani”, a spus John McEnroe, conform Daily Mail.

Emma Răducanu a decis să meargă în Singapore după Australian Open, unde se antrenează la un club privat. Ea este însoțită de tatăl ei, Ian, de antrenor, dar și de agentul său. În ciuda rezultatelor slabe din ultima vreme, Emma Răducanu a urcat până pe locul 14 WTA, datorită faptului că nu a avut de apărat niciun punct la turneele în care a jucat de la US Open încoace.

Digisport.ro
Unde s-a angajat Neil Lennon, după ce n-a rezistat decât 6 meciuri în România
Stirile PROTV
Ce făcuse șoferul strivit de tramvai în București chiar înainte de tragicul accident. ANIMAȚIE GRAFICĂ cu momentul impactului
PlaySport
INCREDIBIL! Cum arată nevasta mult mai tânără a lui Boris Becker! Cei doi s-au căsătorit în Portofino. Femeia e fiica unui lider politic și câștigă milioane anual
Ego.ro
Cine este tatăl copilului Ancăi Dumitra? Diferența de vârstă imensă dintre cei doi
ProActual
Suma pe care o primesc Mane Voicu și Ioana State pentru participarea la Asia Express 2024. Antena 1 le umple conturile
EVZ.ro
Ce scria CIA despre Nicolae Ceaușescu în ultimele sale zile de viață. Spionii din timpul Revoluției
Spynews.ro
Alina Marymar, declarație de dragoste pentru Tzancă Uraganu, la scurt timp dupa ce Lambada a fost externată: ”Un bărbat care...”
PRO TV
Ce tratament pentru cancer ar fi urmat Kate Middleton, pe ascuns, în Statele Unite. ”Nu a fost chimioterapie”. Familia Regală neagă tot
Adevarul
Cum este raiul în realitate: relatarea unui reputat neurochirurg care a intrat în comă. „A fost dovada incontestabilă a realității experienței mele”
BZI.ro
Irina Columbeanu este o domnișoară elegantă! Cum arată dormitorul ei din vila în care locuiește
Sport.ro
FOTO Cea mai atrăgătoare hocheistă a revenit la prima pasiune. Ședința foto cu care și-a pus fanii pe jar
Viva.ro
Laura Cosoi arată TOP la 42 de ani: decoleteu adânc, rochie mulată și transparentă și asta nu e tot. Are patru copii, dar i-a lăsat mască pe mulți cu silueta ei
Parteneri
Marcel Ciolacu, prima apariție publică alături de soție după mulți ani. Cum arată nevasta premierului
Redactia.ro
Ceaiul care te va ajuta să dormi ca un bebeluș. E preparat din coaja unui fruct regăsit în orice magazin
Click.ro
„UE și-a pierdut mințile. Este un gest sinucigaș”. Moscova despre ajutorul european acordat Ucrainei
Digi24
S-a aplecat și S-A VĂZUT TOT: Corina Bud, FĂRĂ lenjerie! Fanilor nu le-a venit să creadă că a apărut AȘA
Vocea.biz
Cum a aflat Victor Slav că iubita lui, Selina, l-a înșelat. S-a întâmplat înainte de Asia Express!
Unica.ro
O bancă celebră pune pe liber mii de oameni. Angajați care rămân pe drumuri
EVZ.ro
Lambada se externează după ce a devenit mamă pentru a treia oară. Cine îi este alături în aceste momente / PAPARAZZI
Spynews
România și Ungaria sunt obligate. S-a dat ordin de la UE. Am ajuns de râs în Europa
Capital.ro
Ea are 27 de ani, el are 57 și tocmai au anunțat că vor deveni părinți: „Mama te așteaptă…”. Vedeta abia a divorțat anul trecut
Avantaje
Răsturnare de situație în ALEGERILE din SUA! ADEVĂRUL despre TRUMP și KAMALA
Mediaflux
Alina Marymar, declarație de dragoste pentru Tzancă Uraganu, la scurt timp dupa ce Lambada a fost externată: ”Un bărbat care...”
Spynews.ro
Zodii ale căror vieți se îmbunătățesc semnificativ înainte de sfârșitul lunii septembrie 2024. Succesul bate la ușa lor
Realitatea.net
Cum arată acum fiica Adrianei Iliescu. Eliza a fost fotografiată recent alături de mama sa, într-o ipostază emoționantă
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro