Emma Răducanu, explicații după eșecul de la Australian Open: „Sunt destul de mândră de treaba asta”

Emma Răducanu, explicații după eșecul de la Australian Open: „Sunt destul de mândră de treaba asta”
Emma Răducanu s-a confruntat cu o bătătură dureroasă în palma dreaptă în timpul partidei din turul 2 de la Australian Open

Emma Răducanu, explicații după eșecul de la Australian Open. Jucătoarea britanică cu origini românești s-a oprit în turul 2 al competiției de la Antipozi. Ea a fost învinsă de muntenegreanca Danka Kovinic, scor 4-6, 6-4, 3-6, care o va întâlni pe Simona Halep în următoarea rundă. Emma Răducanu s-a luptat aprig în partida cu Kovnic, inclusiv cu o problemă medicală apărută la palma mâinii drepte.

Emma Răducanu, explicații după eșecul de la Australian Open

Emma Răducanu, explicații după eșecul de la Australian Open. Câștigătoarea de la US Open 2021 a intrat pe o pantă descendentă după victoria fabuloasă de la Grand Slam-ul american. Britanica a câștigat doar 3 din cele 8 partide disputate între timp.

Emma Răducanu s-a confruntat și cu Covid-19, la jumătatea lunii decembrie, fapt care are și acum, se pare, repercusiuni. Ea renunțase la participarea la Melbourne Summer Set 1, din cauza timpului de pregătire scurt după ieșirea di izolarea impusă de regulile sanitare.

Emma Răducanu a pierdut, apoi, categoric, primul meci al anului, la Sydney, contra Elenei Rybakina, scor 0-6, 1-6. Numărul 18 WTA începuse, totuși cu o victorie, Australian Open. Ea o învinsese pe americanca Sloane Stephend, fostă câștigătoare la US Open, după o partidă terminată cu scorul de 6-0, 2-6, 6-1. Dar, chiar din acea întâlnire, Emma Răducanu a avut probleme cu o bătătură apărută în palma mâinii drepte.

„Sunt destul de mândră de treaba asta”

Emma Răducanu a pierdut partida din turul 2, contra muntenegrencei Danka Kovinic, scor 4-6, 6-4, 3-6, după o luptă aprigă. Dar, deși debutase furtunos, conducând cu 3-0 în primul set, Emma Răducanu a avut probleme tot mai mari cu rana din palmă, solicitând inclusiv asistență medicală.

După partidă, Emma Răducanu a declarat chiar că „au fost oameni în echipa mea care probabil nu și-au dorit să joc”. Ea a explicat că rana este chiar într-o cută a palmei și e foarte dureroasă la fiecare impact cu mingea.

„E chiar într-o cută a palmei, e așa de adâncă. Pur și simplu, nu pot apuca racheta. De fiecare dată când lovesc, la orice contact cu mingea, se creează un impact. Dacă lovesc doar un pic în afara centrului rachetei, frecarea se mărește și e foarte dureros”, a spus Emma Răducanu, conform Daily Mail.

Britanica a mai adăugat că are această problemă încă de când a sosit în Australia. Din cauza faptului că nu se mai antrenase timp de 21 de zile, pielea de pe mâinile sale a devenit foarte moale.

„Mă lupt cu această problemă încă de când am început să joc în Australia, pentru că după 21 de zile fără tenis mâinile mele au devenit foarte moi. Din prima zi am făcut bătături. Aceasta de acum, în mod special, o am de vreo 5 zile și am încercat s-o acopăr la fiecare antrenament. Era foarte dificil s-o mențin uscată, iar după fiecare meci se mai lua câte un strat de piele”, a mai declarat Emma Răducanu, potrivit sursei citate.

„Din prima zi am făcut bătături”

Sportiva de 19 ani s-a declarat însă mândră că a descoperit, cu această ocazie, lovituri noi pe care nu le folosea până atunci, cum ar fi lovitura tăiată de forehand.

„Cred că a fost însă o experiență bună pentru mine. Am descoperit că am noi unelte în joc despre care nu știam până acum, precum forehandul tăiat. A fost o surpriză plăcută. Să iau setul secund cu o singură lovitură, chiar nu îmi vine să cred. Știu că pot ieși din situații dificile deoarece sunt încă tânără. Pot învață să lovesc un backhand bun, tactici noi. Sunt destul de mândră de treaba asta”, a mai adăugat Emma Răducanu.

Emma Răducanu este la primul său sezon complet în circuitul profesionist. A fost, de asemenea, la prima participare la Australian Open, turneu la care nu mai jucase decât la junioare, fiind eliminată încă din primul tur.