Deși sunt mai puțin încăpătoare, organizarea fiind cheia în ceea ce le privește, apartamentele mici au și ele avantajele lor, cum ar fi chiriile și facturile mai mici. Multe dintre ele fiind asamblate în zonele mai aglomerate ale orașelor, apartamentele mici emana un farmec inexplicabil. Asta, bineînțeles, dacă știi cum să le decorezi. În continuare, îți prezentăm câteva lucruri esențiale pe care trebuie să le știi despre decorarea spațiilor mici.
Atunci când nu dispui de foarte mult spațiu, este foarte important să găsești un echilibru între funcționalitate și stil, ceea ce se poate dovedi o adevărată provocare. Totuși, este foarte important să o duci la capăt, atât pentru confortul tău, cât și pentru stilul locuinței tale.
Un prim sfat ar fi să îți ocupi locuința cu piese de care ai nevoie și care îți subliniază stilul estetic personal. În cazul apartamentelor de dimensiuni mici, conceptul open space poate părea la o primă vedere varianta cea mai bună, însă, cu timpul, vei vedea că nu este deloc așa, întrucât poate naște dezordine și confuzie.
Prin urmare, ar fi indicat să te concentrezi pe definirea spațiilor, oferindu-i fiecăruia un scop specific. Pentru mai mult spațiu de depozitare, pune un cuier în zona intrării sau o vitrină între bucătărie și hol.
Întrucât „economia de spațiu“ este esențială, ar fi bine să optezi pentru obiectele de mobilier care îndeplinesc cel puțin două funcții. O canapea, de exemplu, poate fi folosită și pentru dormit, în vreme ce o masă pentru dining cu rafturi și sertare poate fi utilizată și pentru depozitarea de obiecte.
Orice ai alege însă, asigură-te că se încadrează în suprafața pe care o ai disponibilă.
Întrucât nu doar spațiul ar trebui economisit, ci și banii, dacă se poate, te sfătuim să cauți cele mai bune oferte pentru tine și casa ta. Se întâmplă uneori să găsești produse de calitate la un preț de nimic.
Dacă locuiești în acest apartament de o perioadă mai lungă de timp, n-ar fi o idee rea să regândești spațiile neutilizate. Prin urmare, identifică zonele „moarte“ din locuință, cum ar fi colțurile nefolosite sau pereții liberi. Încearcă să fii cât mai creativ!
După cum spuneam și mai sus, în apartamentele mici, depozitarea este esențială, ajutându-te să eviți dezordinea care se creează atât de repede în astfel de spații. Asigură-te deci că găsești cele mai bune sisteme de organizare.