Feng Shui. Cum atragi echilibrul și armonia în casa ta ca să o duci mai bine

Feng Shui. Cum atragi echilibrul și armonia în casa ta ca să o duci mai bine
Feng Shui. Cum atragi echilibrul si armonia in casa ta

Atunci când construim sau cumpărăm o locuință este foarte important să ținem cont și de sfaturile unui specialist în arta feng shui, pentru a ne spune cum trebuie așezate obiectele în așa fel încât să avem parte doar de energie pozitivă în propriul nostru cămin.

Cum să-ți decorezi casa în funcțiile de principiile Feng Shui

Specialiștii în Feng Shui explică amănunțit cât de importantă este această veche artă chinezească și cum ne influențează succesul pe plan profesional și personal. Pe lângă arhitect și designerul de interior, la construirea unei case este important să cerem și sfatul unui specialist Feng Shui.

Aceștia spun că poziționarea casei în funcție de Soare, culorile folosite pentru a decora camerele din interior, ușile din apartament și alte elemente sunt definitorii pentru a creioan un stil Feng Shui care să îți aducă energii pozitive în interiorul căminului.

„Fațada este unul dintre cele mai importante și fundamentale aspecte din feng shui. Nu are neapărat o influență specifică dacă ar fi pe sud sau ar fi pe est ci pur și simplu trebuie să aflăm exact care este orientarea cardinală, pentru a putea determina zonele favorabile și zonele nefavorabile dintr-un spațiu.

Casele în formă de L le-aș elimina, pentru că au sectoare lipsă și în momentul în care sunt sectoare lipsă ele ne pot influența într-un aspect negativ și atunci, ca energia să circule într-un mod uniform și sentimental într-un spațiu, este indicat ca o casă să fie în formă pătrată sau dreptunghiulară.”, spun specialiștii Feng Shui, potrivit celor de la Antena 3.

De ce nu e bine să ținem oglinzi în dormitor

Un alt truc genial este legat de alegerea formelor pe care le vei avea în bucătărie. Specialiștii le recomandă pe cele regulate, preferabil care să aibă colțurile rotunjite, pentru echilibru și armonie în casă. Motivul este unul cât se poate de logic, spun ei. Formele neregulate duc la apariția unor puncte moarte, care blochează energia pozitivă din casă.

Când vine vorba despre aranjarea dormitorului, în camera de dormit nu trebuie să fie prea multe obiecte întrucât se creează un disconfort și scade nivelul de energie pozitivă din spațiu. Dormitorul este ideal să fie aerisit și comod.

Tot în dormitor, specialiștii Feng Shui ne avertizează să nu punem oglinzi, din motive mai mult sau mai puțin superstițioase. Se spune că oglinzile oferă iluzia că există mai multe persoane în cuplu, ceea ce poartă ghinion.

Un alt truc constă în a lipi patul de unul dintre pereți, pentru a ne bucura de un somn mai de calitate. De asemenea, plantele în casă aduc foarte multă energie pozitivă, ca să nu mai vorbim de faptul că reprezintă o sursă constantă de oxigen.

Urmăriți Playtech.ro și pe