Escrocii de talie internațională și nu numai găsesc, întotdeauna, noi metode de a-și îmbunătăți tehnicile de păcălire a oamenilor. Recent, a apărut o nouă înșelătorie pe site-urile de anunțuri, prin intermediul cărora hoții te pot lăsa fără bani în conturile bancare. Care sunt semnele care dau de gândit și cum se poate soluționa problema, înainte de a fi prea târziu.
Metoda „cabana” este ultima găselniță a hoților care trăiesc din a-i escroca pe oamenii de bună credință. Ce presupune această metodă? Ei bine, sunt postate diverse oferte pe cele mai celebre site-uri de anunțuri din țară, unde anumiți presupuși constructori se angajează să ridice o cabană într-un timp extrem de scurt, la preţuri foarte convenabile.
În momentul în care se întâlnesc cu clientul, escrocii vin pregătiţi să pornească treaba, nu înainte de a cere un avans important pentru achiziţia de materiale. Din păcate, mulți clienţi se lasă păcăliţi şi plătesc suma cerută, iar după ce primesc banii presupușii constructori dispar rapid şi nu mai răspund la telefon.
Această practică a devenit extrem de populară, în ultima perioadă, iar pe site-urile de anunțuri se găsesc sute de astfel de mesaje, cu persoane care se oferă să construiască cabane sau case de vacanţă.
Un român de pe OLX, utilizatorul „danieldanieldaniel377”, din noiembrie 2021 a postat 42 de anunţuri în care specifică faptul că vinde cabane de lemn în 42 de oraşe din ţară, cu preţuri cuprinse între 17.000 și 40.000 de lei.
„Doriţi o casă din lemn, o cabană, o casă din container, garaje auto, un foişor sau o căsuţă de vacanţă, suntem aici pentru dvs.
Vă realizăm orice construcţie într-un timp foarte scurt şi cu un buget redus. Casă cu parter sau etaj”, sună unul dintre anunțurile utilizatorului depe OLX, conform celor de la Adevărul.
Escrocheria care te lasă fără cuvinte. Un bărbat din Alba Iulia a reușit să le țină piept unor hoți care au încercat să-l înșele, acum ceva timp, când a angajat câțiva presupuși meşteri, să-i ridice o cabană.
Totul era aranjat într-o manieră profesionistă, astfel încât bărbatul nu și-a dat seama, inițial, că a vorbit cu reprezentantul unei „firme” de șarlatani din zona Moldovei, care publicau fotografii online cu case deja realizate.
Cu toate acestea, odată ajunși la fața locului, angajatorul a observat faptul că cei cinci „muncitori” nu aveau nici sculele, nici materialele necesare pentru a se apuca de construit, deși cele două parți s-au înţeles că bărbatul din Alba va plăti la final. Țeparii i-ar fi promis că va veni o dubă cu toate materialele de construcții necesare.
În ciuda înţelegerii iniţiale, i-au cerut bărbatului 4.000 de euro, pentru a cumpăra materiale. Când angajatorul a refuzat și s-a oferit să meargă împreună pentru a cumpăra materialele, „constructorii” nu au fost de acord. După ce și-au dat seama că angajatorul nu poate fi păcălit, aceștia au renunțat, iar bărbatul din Alba Iulia și-a găsit altă echipă de meșteri.