17 ian. 2022 | 16:23

Greșeala banală pe care o fac gospodinele cu ciorba. Se strică tot gustul

Utile
Greșeala banală pe care o fac gospodinele cu ciorba. Se strică tot gustul
Greșeala banală pe care o fac gospodinele cu ciorba.

Care este greșeala banală pe care o fac gospodinele cu ciorba. Așa se strică tot gustul. Se știe că românii sunt mari amatori de ciorbe și de supe. Astfel de preparate sunt numai bune mai ales după sărbătorile de iarnă, când s-a consumat carne multă, dar și grăsime. Însă sunt mici greșeli pe care gospodinele le comit, greșeli ce pot face diferența între o ciorbă excelentă și una mediocră.

Greșeala banală pe care o fac gospodinele cu ciorba

Ciorba face parte din tradiția culinară a românilor, fiind unul dintre cele mai consumate preparate. Trebuie ținut cont de anumite detalii mici, care pot face diferența. Pentru o ciorbă gătită perfect, trebuie ținut cont de anumite aspecte, cum ar fi folosirea de vegeta sau concentrate din comerț, pentru a da gust ciorbei sau supei.

Trebuie spus că acest lucru mai mult dăunează, întrucât acestea conțin mult sodiu și alte arome artificiale care nu ajută, întrucât acestea conțin mult sodiu și alte arome artificiale care nu ajută deloc. Gustul va fi unul artificial, ciorba va fi sărată în exces.

Nu adăuga toate ingredientele în același timp!

O altă greșeală pe care multe gospodine o comit este aceea de a găti ciorba la foc iute. Aceste preparate trebuie fierte la foc mic, cu răbdare, pentru ca aromele să se întrepătrundă. Chiar dacă te grăbești, nu trebuie să dai focul tare, întrucât rezultatul obținut nu o să fie apreciat.

Multe gospodine aleg să adauge toate ingredientele ciorbei în același timp. Nu este deloc recomandat. O să obții rezultate remarcabile dacă mai întâi fierbi carnea, apoi legumele, pe rând, în funcție de textură. Mai întâi se pun legumele mai tari la fiert, precum morcovii, ardeiul, ceapa, iar spre final se adaugă și dovlecelul, spre exemplu.

Nu adăuga sarea de la început!

O altă greșeală pe care o fac gospodinele este adăugarea sării încă de la început. Dacă faci asta încă de când pui ingredientele la fiert, atunci o să scadă zeama și o să rămâi cu o ciorbă sărată în exces și nu îți dorești așa ceva. Potrivește gustul cu sare și cu piper abia când ciorba este aproape făcută. Sarea se adaugă nu după ce s-a stins focul, ci cu 5-10 minute înainte să iei ciorba de pe foc.

Românii sunt mari amatori de ciorbe, iar printre preferate lor se numără ciorba de văcuță, ciorba de burtă, borșul de pește și ciorba de fasole.