Rețeta originală de cornulețe vieneze. Secretul pe care trebuie să îl afle gospodinele

Rețeta originală de cornulețe vieneze. Secretul pe care trebuie să îl afle gospodinele
Ce ingrediente ai nevoie

Cornulețele vieneze sunt o tradiție în Austria. Sunt făcute cu alune, în formă de semilună și sunt presărate cu zahăr pudră. O singură mușcătură și credem că veți înțelege de ce sunt un clasic. Aceste cornulețe vieneze sunt fursecuri tradiționale de Crăciun în Austria. Aceste cornulețe sunt atât de delicate, atât de fragede, încât își ocupă locul alături de cele mai faimoase produse de patiserie din Viena.

Cornulețe vieneze

  • 100 g făină
  • 80 g făină de migdale
  • 1 ou
  • 40 g zahăr pudră
  • 80 g unt
  • 1 vârf de cuțit de sare
  • 1 păstaie de vanilie
  • zahăr pudră
  • zahăr vanilat

Mod de preparare

Într-un recipient ermetic, combinați zahărul pudră și păstaia de vanilie. Se cerne înainte de utilizare.
Într-un robot de bucătărie sau într-un blender de mare putere, se pulsează împreună făina, zahărul, sarea și alunele până când alunele sunt măcinate fin, aproximativ 30 de secunde.

Se adaugă untul și se pulsează doar până când se formează un aluat. Dacă aluatul este sfărâmicios, este posibil să fie nevoie să mai dați câteva impulsuri până când se formează un aluat.

Întoarceți aluatul pe suprafața de lucru și formați ușor o minge, apoi aplatizați-o într-un disc. Înfășurați-l în folie de plastic sau hârtie cerată și dați-l la frigider pentru cel puțin 2 ore și până la 24 de ore.
Preîncălziți cuptorul la 175°C.  Reglați grătarul cuptorului în centrul cuptorului.

Rulați bucăți potrivite de aluat (aproximativ 18 grame) în bile. Apoi, se rulează fiecare bilă pe o suprafață netedă într-un cornuleț de 5 cm cu capetele ușor conice. Îndoiți fiecare cornuleț pentru a forma semilunele și aranjați-le la o distanță de aproximativ 2,5 cm pe foile de copt.

Coaceți fursecurile până când marginile devin aurii palide, între 12 și 15 minute. Se transferă pe un grătar pentru a se răci ușor, aproximativ 2 minute. Acoperiți fursecurile.  Cerneți suficient zahăr pudră cu vanilie pe o foaie de copt cu margini pentru a acoperi fundul și dați fursecurile prin el, apoi serviți-le!