Cum trebuie să păstrezi ouăle în mod corect în frigider? Puțini oameni le depozitează corespunzător după ce le aduc de la cumpărături. Ce trebuie să le faci și unde este nevoie să le poziționezi? Un detaliu evident nu este cunoscut de nimeni.
Ouăle se află printre primele produse din lista tuturor care pornesc la cumpărături. Câțiva le preferă pe cele de cumpărat, iar alții le achiziționează de la rudele din mediul rural. Oul este unul din cele mai consumate alimente din întreaga lume și este un produs de bază în aproape toate culturile.
Specialiștii în nutriție susțin consumul lui, dar nu exagerat, pentru că este bogat în vitaminele A, B, D, E. De asemenea, are minerale importante precum: calciu, fier, zinc sau seleniu și acid linoleic. În plus, acesta mai conține cu colina – compus implicat în ultilizarea corectă a grăsimilor de către organismul uman.
Dacă vrei să te bucuri de ouă cât mai proaspete și să te folosești de beneficiile lor, atunci trebuie să fii atent la câteva detalii când vine vorba de condițiile în care le păstrezi. Ele pot fi ținute și la temperatura camerei, dar cu siguranță pentru o scurtă vreme pentru că altfel s vor deteriora și vor produce afecțiuni severe la nivel digestiv.
Trebuie ținute la frigider la o temperatură cuprinsă între 1 și 5 grade Celsius, iar sfatul specialiștilor este să le lași în cartonul în care le-ai cumpărat. De asemenea, este indicat să le pui pe unul din rafturile frigiderului, nu pe ușa aparatului, unde temperatura este mai mare, iar mișcarea ușii constantă pe timpul zilei nu face deloc bine conținutului.
Concret, prin modul acesta vei accelera dispersia albușului și găbenușului. Recomandarea este să optezi pentru cofraje din carton, nu de plastic, pentru că astfel oul va avea o atmosferă bună, uscată și va fi protejat de mirosurile străine. Mai mult decât atât, un detaliu pe care nu îl știu prea mulți are în vedere poziția sa.
Produsul trebuie să fie păstrat la rece cu vârful în sus, pentru că întreaga cameră de aer de la baza oului nu va presa gălbenușul și el va fi păstrat intact pentru mai multă vreme. Este util să cumperi câte ouă consumi pe întreaga săptămână, nu să iei în avans mai multe. Nutriționiștii chiar indică să avem la micul dejun o omletă sau un ou fiert moale.