10 ian. 2022 | 18:39

Când se închid şcolile în valul 5 de covid-19, conform lui Sorin Cîmpeanu

Sănătate
Când se închid şcolile în valul 5 de covid-19, conform lui Sorin Cîmpeanu
Valul de Omicron generează noi restricții în România

Oficial suntem în valul 5 al pandemiei, conform celor declarate de ministrul Rafila. Noul val face ravagii pe continentul european pe fondul răspândirii Omicron. Franța, Marea Britanie, România și Grecia au raportat un număr record de cazuri de COVID pe fondul răspândirii noii variante. Cu toate astea, majoritatea statelor europene nu și-au închis definitiv școlile, iar elevii merg fizic la ore. În acest context, Sorin Cîmpeanu s-a simțit dator să explice când și care sunt condițiile ca școlile să se închidă în acest val 5 al pandemiei.

Europa sub valul 5 de pandemie. Omicron face ravagii

În Europa se înregistrează din nou o creștere a numărului de cazuri de COVID-19. Mai multe națiuni au raportat un număr record de noi cazuri zilnice, creșterea fiind agravată de apariția noii variante Omicron, detectată pentru prima dată în Africa de Sud. Unele țări au luat măsuri care îi vizează pe cei nevaccinați, în timp ce se derulează, de asemenea, programe de vaccinare a copiilor mici.

Conform unor date publicate de EuroNews, în urmă cu patru zile, decesele din Marea Britanie trec de 150.000. Bilanțul morților din Marea Britanie din cauza COVID-19 a trecut de 150.000, după ce țara a raportat sâmbătă, pe 8 ianuarie, 313 decese suplimentare. Premierul britanic Boris Johnson a declarat la începutul săptămânii că țara va „rezista” valului Omicron, chiar dacă Marea Britanie raportează peste 200.000 de infecții zilnice cu COVID-19.

Germania intenționează să restricționeze și mai mult barurile și restaurantele, pe fondul actualului val al pandemiei. Începând cu 15 ianuarie, persoanele care merg la restaurante, cafenele și baruri vor trebui să prezinte un test negativ, pe lângă dovada vaccinării sau a recuperării după boală.

Germania a limitat întâlnirile private la zece persoane și a închis cluburile de noapte înainte de noul an, deoarece țara se confruntă cu un „al cincilea val masiv” de COVID-19 din cauza Omicron. Evenimentele mari, precum meciurile de fotbal, se desfășoară fără public, ca parte a noilor restricții care vor intra în vigoare la 28 decembrie. Restricțiile deja în vigoare îi vizează în principal pe cei nevaccinați, fiind necesară, printre altele, dovada vaccinării sau a recuperării pentru a intra în magazinele neesențiale.

Valul de Omicron generează noi restricții în România

România a impus măsuri mai stricte împotriva pandemiei, pe fondul creșterii numărului de cazuri de COVID-19, despre care autoritățile spun că ar putea copleși sistemul de sănătate al țării.

Noile măsuri includ obligativitatea purtării măștilor și amenzi de până la 500 de euro, au declarat autoritățile. Barurile și restaurantele pot rămâne deschise până la ora 22.00. Pot funcționa la o capacitate de 50% sau 30%, în funcție de rata de infectare a zonei, iar permisele COVID-19 sunt obligatorii.

Același lucru este valabil și pentru evenimentele sportive, sălile de sport și cinematografe. Între timp, perioadele de carantină și de izolare au fost reduse. Infecțiile din România au crescut de la mai puțin de 1.000 de cazuri noi în decembrie la aproximativ 6.000 în ultima săptămână.

„La o incidență de sub 3% din păcate în acea şcoală cursurile vor începe în online”

În acest context s-a pus și întrebarea când se vor închide școlile?, ca urmare a noului val pandemic generat de Omicron. Ministrul Sorin Cîmpeanu s-a simțit dator să dea aceste explicații, declarând că:

„Școlile unde procentul profesorilor vaccinaţi este sub 60%, iar incidența din localitate este peste 3% vor trece în online. Avem 14.000 unde rata de vaccinare este de peste 60%. Dar există circa 3.000 de unități de învățământ în care rata de vaccinare este în continuare sub 60%, după ultimele raportări.

Este suficient ca o singură persoană, angajat al acelei şcoli să se vaccineze pentru a depăși acel prag de 60%. Dacă în ziua de luni cu raportate la ziua de vineri nu va fi depășită rata de vaccinare de 60%  şi localitatea respectivă are o incidență de sub 3% din păcate în acea şcoală cursurile vor începe în online.”, a anunţat ministrul Educaţiei Sorin Cîmpeanu.

Conform datelor, s-ar putea ca anumite instituții de învățământ să treacă mult mai repede, decât se anticipa, în sistemul online. Rămâne să urmărim evoluția cazurilor și să vedem care vor fi zonele unde se va lua această decizie.

Parteneri
Cine ar fi omul din spatele lui Călin Georgescu de pe Tik Tok. Bărbatul ar fi plătit sume impresionante pentru influenceri
Redactia.ro
Din ce țară este, de fapt, patronul TikTok, platforma unde Călin Georgescu s-a promovat intens. Care este unul din primele clipuri cu care i-a cucerit pe români
Click.ro
Ciolacu, despre campania online a lui Călin Georgescu: „Sursa de finanțare a fost una externă. Follow the money”
Digi24
Imagini cu Mihaela Prigoană! Văduva afaceristului este cu mult mai tânără decât el FOTO
Vocea.biz
Fiica unei vedete, surprinsă în ipostaze afectuoase cu o colegă. Imaginile s-au viralizat / FOTO
Unica.ro
Triunghiul amoros misterios și emoțional care a făcut milioane de oameni să suspine. A avut un final epic
EVZ.ro
Cine este Călin Georgescu, candidat independent la Alegerile Prezidențiale 2024. Toate informațiile despre cariera și familia lui
Spynews
Dan Diaconescu aruncă bomba. Adevărul ascuns despre Călin Georgescu: Vă arăt mesajele
Capital.ro
Cum arată apartamentul în care locuiește Maurice Munteanu. Canapeaua din living costă 8.000 de euro, iar masa e 4.000 de euro. Cât a costat locuința plină de stil
Avantaje
DOLIU în ROMÂNIA! A MURIT FOSTUL PREȘEDINTE...
Mediaflux
Cine este Călin Georgescu, candidat independent la Alegerile Prezidențiale 2024. Toate informațiile despre cariera și familia lui
Spynews.ro
Două alimente consumate zilnic de români s-au dovedit a fi cancerigene
Realitatea.net
Cine este Cosmin Georgescu, fiul lui Călin Georgescu. Tânărul a fost coleg de cameră și prieten cu „regele banilor” Novak Djokovic
Antena 1
Este Călin Georgescu mason? Ce a răspuns la întrebarea: Sunteți mason?
Shtiu.ro