Restricții împotriva persoanelor nevaccinate. Țara care poate lua această decizie în cel mai scurt timp

Restricții împotriva persoanelor nevaccinate. Țara care poate lua această decizie în cel mai scurt timp
Țara care ar putea să revină cu restricții dure în dreptul categoriei nevaccinate

O țară ar putea lua această decizie controversată la care o mare parte din populație s-a gândit. Ce restricții ar putea să aducă în vizorul persoanelor care nu s-au vaccinat? Detalii despre decizia care ar putea fi luată în scurt timp.

Restricții împotriva cetățenilor nevaccinați. Ce țară ar putea să ia această decizie în viitorul apropiat?

Mulți s-au gândit la acest gen de scenariu încă de la începuturile campaniilor de vaccinare. O vedere nu prea bună vine în dreptul celor care nu se vaccinează. Concret, emiratele Arabe Unite au avertizat că ar putea pune restricții persoanelor care nu sunt vaccinate cu serul împotriva COVID-19.

Țara are aproximativ 9 milioane de cetățeni și a extins de curând campania la cei cu vârsta pentru 16 ani. Conform datelor, 65% din populația eligibilă a primit serul anti-coronavirus, arată și declarațiile indicate de Autoritatea Națională de Gestionare a Crizelor și Dezastrelor (NCEMA).

„Se iau în considerare măsuri stricte pentru a restricționa circulația persoanelor nevaccinate și pentru a pune în aplicare măsuri preventive, cum ar fi interzicerea intrării în unele locuri cu accesul la anumite servicii”, a declarat purtătorul e cuvânt al NCEMA, Saif Dhaheri.

„Ezitarea dvs. astăzi este un obstacol în calea obiectivelor noastre, ea pune în pericol familia, prietenii și comunitatea”, a adăugat acesta, conform mediafax.ro. Statul arab a înregistrat în cursul zilei de marți un număr de 1.903 de infecții noi, ajungând astfel la cifra de 500.860 de cazuri și 1.559 de decese. Emiratele Arabe se află în topul țărilor cu cele mai rapide programe de vaccinare COVID-19 din lume.

Restricții de intrare pe teritoriul emiratelor arabe unite

„Este obligatorie efectuarea unui test molecular tip PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, cu cel mult 72 de ore înainte de îmbarcare, inclusiv de către persoanele care tranzitează acest stat. Persoanelor aflate în tranzit li se recomandă consultarea companiilor aeriene pentru informații suplimentare privind această măsură, întrucât în practică pot exista excepții, în funcție de destinația finală a călătorilor.

Rezultatul testului trebuie să fie prezentat în format tipărit, în limba engleză. Pasagerii care îndeplinesc condițiile pentru revenirea în Emiratele Arabe Unite trebuie să efectueze un test şi să prezinte un certificat eliberat de unul dintre centrele medicale aprobate de autoritățile emirateze competente, care să confirme faptul că nu sunt infectați cu virusul SARS-CoV-2. Autoritățile medicale de stat pot solicita reexaminarea călătorilor, dacă consideră necesar. La sosirea pe aeroportul Dubai se efectuează un test molecular tip PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, rezultatul acestuia fiind transmis pe telefonul mobil în aproximativ 24-48 de ore”
(Sursa: mae.ro)

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI