Un an nou reprezintă un bun prilej pentru a avea mai multă grijă de noi și de tenul nostru. Întrucât nu există o definiție clară pentru un ten curat, fără imperfecțiuni, și o piele sănătoasă, care diferă de la o persoană la alta, astăzi îți vom dezvălui cinci lucruri pe care ar trebui să le faci pentru un rezultat optim. Află în continuare cum ar trebui să arate o rutină corectă de îngrijire a tenului.
Dermatologii ne descoperă cinci secrete cu privire la un ten sănătos, ceva ce cu siguranță ne dorim cu toții. Cel mai probabil cunoști primul truc, însă ești pregătită să îl aplici în noul an?
În primul rând, trebuie să menționăm că piele sănătoasă și strălucitoare reprezintă mai degrabă un proces decât un lucru pe care să-l obții peste noapte, deci, prin urmare, va trebui să ai răbdare.
Dacă nu ai deja o rutină de îngrijire a tenului sau dacă vrei, pur și simplu, să o reînnoiești, te sfătuim să urmezi cele cinci sfaturi din materialul de față, care te vor ajuta să ai o piele mai sănătoasă. Ele provin de la patru dermatologi americani, care au fost de acord să împărtășească din informațiile dobândite de ei pe parcursul anilor.
Potrivit dermatologului Joyce Park, o piele sănătoasă este o piele care își îndeplinește cu succes misiunea de principală barieră împotriva lumii exterioare.
„Pielea sănătoasă este puternică, nu este predispusă la crăpare sau rupere și arată uniformă și strălucitoare“, a declarat ea.
Totodată, dermatologul a explicat că definiția unei pieli sănătoase variază de la persoană la persoană, iar asta pentru că preocupările și obiectivele legate de piele diferă și ele.
„Pentru mine personal, dacă pielea mea este într-o stare sănătoasă, înseamnă că nu sufăr de inamicul meu cronic al acneei hormonale“, a mai spus experta.
Citește și: Atenție, români! Ce se întâmplă cu pielea voastră dacă stați prea mult timp în fața ecranelor digitale
Așadar, iată care sunt cele cinci lucruri pe care trebuie să le ai în vedere dacă-ți dorești o piele sănătoasă și un ten lipsit de imperfecțiuni:
1. Folosește în fiecare zi cremă cu factor de protecție. Indiferent cum se prezintă vremea, că e frig sau cald, ploaie sau zăpușală, tenul tău are nevoie de protecție împotriva radiațiilor UV.
2. Aplică cu regularitate o mască pe față (nu ne referim la cele chirurgicale, de protecție anti-COVID). Este indicat să faci o infuzie de substanțe hrănitoare cel puțin o dată pe săptămână.
3. Schimbă fața de pernă mai des decât obișnuiești să o faci deja. Dermatologii recomandă folosirea lor pentru cel mult trei zile.
4. Nu fi o victimă a campaniilor de marcă. Descoperă care sunt problemele cu care se confruntă tenul tău și folosește doar produsele care ți se potrivesc și care-ți fac bine.
5. Formează-ți un obicei. Chiar dacă ai o rutină de îngrijire a pielii în 5 pași sau folosești cel mult maxim două produse, respectarea unui sistem de îngrijire pe termen lung reprezintă cea mai benefică metodă pentru o piele mai sănătoasă.