Mulți români sunt derutați de mesele dintre sărbătorile de iarnă. Ce trebuie să mănânci neapărat între Crăciun și Anul Nou? Este recomandat să consumi anumite preparate sau ingrediente. Ele trebuie să existe pe masa ta în această perioadă!
Românii se pregătesc intens pentru mesele de sărbători. Acestea conțin toate bunătățile posibile tradiționale, iar gospodinele categoric se dau peste cap pentru mesele întinse special pentru invitații lor. Ne aflăm în sezonul cadourilor și momentelor de liniște alături de familie, dar și în cel al gripelor.
Este recomandat ca oamenii să nu facă excese în privința mâncărurilor grase sau a băuturilor alcoolice și să fie atenți la vizitele afară. Cea mai bună dietă pentru sistemul imunitar conține puține alimente procesate. Este imporant ca lucrurile pe care le mănânci să îți ofere energie, vitamine și ce mai ai nevoie până la masa următoare.
Ține departe dulciurile, alimentele procesate și băuturile carbogazoase. Murăturile trebuie să fie prezente pe masă pentru că au bacterii bune, dar și iaurtul în diverse combinații pentru că aduce un plus de probiotice. Acestea ajută la prevenirea infecțiilor căilor respiratorii superioare.
Specialiștii recomandă consumul de pește. Mulți preferă carnea grasă în special de sărbători. Organismul tău îți va mulțumi dacă îl loc de porc vei servi pește precum somon sau sardine. Nu trebuie să uiți de fructe și legume!
O bună funcționare a imunității depinde de o alimentație bogată în fructe și legume care conțin vitamina C, beta-caroten, vitamine din complextul B sau antioxidanți. Servește-ți invitații cu salată de crudități, salară orientală, sala de boeuf sau legume pur și simplu tăiate și așezate pe un platou.
Cu siguranță culorile vii ale acestora îi vor îndemna și pe copii să le pună în farfurie alături de alte bunătăți de la masă. Poți să prepari ca garnitură la pește sau carne de calitate un ghiveci de legume bine înăbușit la cuptor. Dacă ele sunt condimentate potrivit, vor fi atracția cinei tale.
O variantă bună pentru desert este o salată de fructe sau un pandișpan răcoritor cu fructe din compot ori congelate. Poți să îți servești invitații cu tarte cu frișcă sau cremă de vanilie și fructe proaspete care le vor rămâne în minte după o masă copioasă. Este de preferat ca între preparate să îi servești pe cei dragi cu suc de fructe și legume făcut în casă.